El Salvador heeft als eerste land ter wereld Bitcoin omarmt als wettig betaalmiddel. Boodschappen doen met Bitcoins is in El Salvador niet meer ongewoon. Voor landen met een instabiele, of zelfs helemaal geen eigen valuta, biedt Bitcoin een uitkomst. Het volgende land dat Bitcoin gaat gebruiken als wettig betaalmiddel lijkt Zimbabwe te worden. Het Afrikaanse land voert momenteel overleg over de groeiende belangstelling voor crypto en de mogelijke risico’s. Zimbabwe heeft aandacht besteed aan de toenemende vraag naar crypto onder zijn mensen, die het beschouwt als een mogelijke weg voor groei. Het land heeft aangegeven open te staan voor regulering van de hele sector.

Meer landen nemen dus een voorbeeld aan El Salvador om het gebruik en de regulering van Bitcoin mogelijk te maken. Ondanks de stroom van kritiek van het publiek en van over de hele wereld, bleef de regering van El Salvador bij hun standpunt in haar steun voor de Bitcoin-wetgeving.

Is Zimbabwe de volgende?

Volgens lokaal nieuws overweegt de regering van Zimbabwe om Bitcoin (BTC) te gebruiken als legale betalingsoptie om aan deze groeiende vraag te voldoen en de technologie te benutten. In het artikel geplaatst door de lokale nieuwszender bevestigde de gepensioneerde brigadekolonel Charles Wekwete, de permanente secretaris en het hoofd van het kantoor van de e-government technologie-eenheid van de president en het kabinet, dat de besprekingen met bedrijven al aan de gang zijn.

Hij verklaarde dat de autoriteiten proberen regelgeving te ontwikkelen om consumenten te beschermen en de financiële toekomst van het land te helpen. Daarom heeft de overheid, alvorens grote beleidswijzigingen door te voeren, input gevraagd van verschillende sectoren.

Het land zou zich nog in de consultatiefase bevinden en nog geen uitgebreide verklaringen willen afleggen omtrent hun standpunt.

Zimbabwe is in potentie een goede proeftuin voor cryptocurrencies. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van grensoverschrijdende transacties. Veel bedrijven produceren goederen en diensten die verhandeld worden over verschillende landen op het continent.