Grayscale, ‘S Werelds grootste cryptocurrency-vermogensbeheerbedrijf, zou zich aan het orienteren zijn op de Decentralized Finance (DeFi) projecten na het indienen van vijf nieuwe coin trust-registraties in het bedrijfsregister van Delaware.

Grayscale heeft trustaanvragen gedaan voor DeFi projecten Aave (AAVE), Polkadot (DOT) en Cosmos (ATOM). Alle aanvragen zijn woensdag ingediend. Er werden dezelfde dag ook trusts voor Cardano (ADA) en de privacymunt Monero (XMR).

Grayscale heeft sindsdien verklaard dat de deponeringen niet indicatief zijn voor een definitieve productlancering voor de vijf genoemde munten, alleen dat het bedrijf de basis legt voor mogelijke toekomstige lanceringen.

“Af en toe zullen we reserveringsaanvragen doen, hoewel een aanvraag niet betekent dat we een product op de markt zullen brengen”, vertelde het bedrijf aan de industriële media.

De vijf munten in kwestie hebben in de loop van het afgelopen jaar laten zien dat ze zeer sterk zijn gegroeid. Aave steeg alleen in het laatste kwartaal van vorig jaar al met 15%.

Aave richt zich op het bieden van leningen en flitsleningen door middel van de blockchain.

Cosmos (ATOM) noteerde een vergelijkbare groei van 489% toen de waarde van de ATOM-munt steeg van het bereik van $1,50 naar meer dan $9. Het project staat nu op de 25e plaats qua marktkapitalisatie.

Polkadot noteerde de grootste groei, van 537% tussen de lancering in augustus 2020 en het moment van schrijven. Het project, dat zichzelf beschrijft als een gedecentraliseerd, interoperabel, multichain-protocol, heeft als doel een blockchain-infrastructuur te bieden en probeert te concurreren met Ethereum als een thuis voor blockchain-ontwikkelaars.

Hoewel Monero niet tot de eindexamenklasse van 2020 behoorde, steeg de munt in de loop van het kalenderjaar ook met 467%, terwijl Cardano profiteerde van de lancering van zijn langverwachte Shelley-mainnet, Cardano steeg 187% sinds de lancering.

De waarde van de activa in beheer van Grayscale is in 2020 enorm gestegen tot meer dan $25 miljard, volgens de laatste cijfers van het bedrijf. Vorige week kocht het bedrijf op 1 dag voor meer dan $600 miljoen aan Bitcoin.