Negen “zeldzame” NFT tokens, bekend als CryptoPunks, zullen worden verkocht door het fysieke veilinghuis Christie’s, volgens een Twitter-aankondiging op donderdag.

NFT’s zijn digitale cryptocurrency-tokens die verschillende attributen kunnen vertegenwoordigen om kunstwerken of activa online weer te geven, zoals bijvoorbeeld te zien is in Mohawk Thin en Frumpy Hair, beide gemaakt door CryptoPunk.

Christie’s is het grootste internationale veilinghuis ter wereld dat in 1766 in Londen werd opgericht door James Christie. Tegenwoordig is Christie’s, wat betreft marktaandeel en winst, het grootste veilinghuis ter wereld.

De digitale verzamelobjecten uit de veiling zijn afkomstig uit de eigen collectie van marktplaats Larva Labs en zullen volgende maand in de stad New York te zien zijn in de “21st Century Evening Sale” van het 255 jaar oude veilinghuis.

Alle negen CryptoPunks zijn gemaakt in de vroegste dagen van de digitale verzamelobjecten van het bedrijf.

De muntnummers omvatten 2, 532, 58, 30, 635, 602, 768, 603 en 757, met een “zeldzaam buitenaards” verzamelobject dat ook in de veiling moet worden opgenomen.

De aankondiging geeft aan dat NFT’s nog steeds worden gelegitimeerd door gevestigde kunstbedrijven, zelfs nu atleten en muzikanten ook hun deelname aan de NFT-ruimte opvoeren.

Sotheby’s, een ander groot veilinghuis en de grootste concurrent van Christie’s op dat gebied, zal later deze maand ook NFT-kunst verkopen. Het huidige record staat op naam van Christie’s die vorige maand een NFT verkocht die het werk van digitale kunstenaar Beeple vertegenwoordigt voor $69 miljoen. Het veilinghuis accepteerde Ethereum (ETH) voor de verkoop.