Meer en meer crypto-gerelateerde inhoud wordt opnieuw online gezet op YouTube na enkele dagen van eenzijdige verwijderingen zonder enkele communicatie van de videogigant. YouTube reageerde gisteren via Twitter op YouTuber Carl The Moon met betrekking tot de crypto-gerelateerde video’s die deze week van het platform zijn verwijderd.

@TeamYouTube reageerde op een eerdere tweet die Carl The Moon (@themooncarl) omtrent bovenstaande had geplaatst en meldde:

Naar aanleiding van de verklaring van @TeamYouTube, twitterde Carl The Moon direct:

“Ik kan bevestigen dat mijn waarschuwing is opgeheven en bij de meeste andere gecensureerde YouTubers zijn de beperkingen ook verwijderd.”

Carl The Moon legde ook uit dat, ondanks dat zijn video’s weer online zijn, hij het vertrouwen in YouTube kwijt is..

“YouTube heeft toegegeven dat dit een vergissing was, maar dit heeft de business van YouTubers ernstig beïnvloed,”. “Het voornaamste wat ik als Youtuber heb geleerd, is dat YouTube echt niet te vertrouwen is.”

Hoewel de crypto-gerelateerde inhoud voor een deel is hersteld, hebben veel YouTubers interesse getoond om over te stappen op blockchain-gebaseerde sociale mediaplatforms om daar hun content te maken en delen. LBRY, een gedecentraliseerd platform voor het delen en publiceren van content dat door meer dan 500.000 mensen wordt gebruikt, geeft aan dat het er afgelopen maand meer dan 200.000 nieuwe gebruikers bij heeft gekregen.

Bovendien deelden enkele van de grootste namen binnen de blockchain- en cryptocurrency industrie hun mening op Twitter.

Oprichter en CEO van cryptocurrency exchange Binance, CZ, tweette:

TRON CEO en oprichter, Justin Sun, stemde ook in en tweette: