Bitcoin haalde deze week de krantenkoppen met een nieuwe all time high. Terwijl er op de achtergrond een andere munt noemenswaardige stijgingen doormaakte. Een van de meest prominente altcoins, XRP, schoot in de maand november met 169% omhoog en was hiermee de best presterende activa in de top 20 op basis van marktkapitalisatie.

XRP VS Bitcoin in November

Wanneer we iets verder uitzoomen op de grafiek en kijken naar de jaarprestaties, zien we dat XRP over heel 2020 met 225% is gestegen. Ter vergelijking, Bitcoin heeft 165% winst geboekt over het jaar 2020. Met een marktkapitalisatie van $21,4 miljard staat XRP op de derde positie op basis van marktkapitalisatie wereldwijd. 

XRP jaargrafiek 

Een ander betalingstoken welke is opgericht door Ripple’s medeoprichter is Stellar (XLM), opvallend genoeg staat deze op de tweede positie als hardste stijger binnen de top 20. Stellar (XLM) behaalde een winst van 153% in de maand november en 313% op jaarbasis. 

De exacte reden voor de stijging van XRP is lastig vast te stellen omdat het meerdere factoren heeft. Een van de factoren zou wel toe te wijzen kunnen zijn aan de airdrop van de Spark token voor XRP houders. De Spark token airdrop is al een tijd aangekondigd, maar de laatste maand hebben meerdere exchanges aangekondigd deze airdrop ook te zullen gaan ondersteunen, waaronder Bitcion Meester. Een andere factor zou kunnen zijn dat de markt een hoop nieuwe investeerders aantrekt tijdens de prijsstijgingen van afgelopen maand. Voor een nieuwe investeerder kan XRP een ‘veiligere’ optie lijken vanwege de lagere prijs ten opzichte van Bitcoin.