De welbekende ‘Bitcoin Billionaires’, de Winklevoss Twins, hebben een video opgenomen met internet bekendheid Dave Portnoy van Barstool Sports. In de video leggen ze uit wat Bitcoin is en wat de voornaamste voordelen zijn tegenover traditionele activa als goud.

Een opvallend details is dat de Winklevoss Twins suggereerden dat Bitcoin (BTC) een betere investering is dan goud, omdat de voorraad van het metaal zal toenemen nadat Elon Musk begint met het delven van asteroïden.

“Er drijven miljarden dollars aan goud in asteroïden rond deze planeet, en Elon [Musk] zal daar opstaan ​​en goud gaan delven. […] Daarom is goud een probleem, omdat het aanbod niet fixed is zoals Bitcoin. “

Portnoy vroeg redelijkerwijs: ‘Is dat een echte verklaring?’ waarop de oprichters van Gemini cryptocurrency exchange antwoordden, “ja.”

Om verder het idee te herhalen dat goud inferieur is aan Bitcoin, zei een van de tweelingen dat “goud voor boomers is”, eraan toevoegend dat Bitcoin “het enige vaste activum in de melkweg” is.

Ruimtemijnbouw klinkt als iets uit een science-fiction film, echter is het geen nieuwe idee. In feite heeft Planetary Resources – een bedrijf dat van plan is asteroïden te delven voor winst, opgericht in 2016 – tot nu toe $ 50,3 miljoen binnengehaald om de eerste stappen te zetten. 

Met de particuliere bedrijven die inmiddels deelnemen aan de ruimtewedloop is het geen gekke gedachte dat we straks mineralen in de ruimte zullen delven. Dit idee is al veelvuldig besproken en de eerste stappen zijn dus al gezet. Wat dit zou betekenen voor de goudprijs op aarde is op dit moment nog lastig te zeggen, de meningen van experts zijn hierin verdeeld.

CNBC suggereerde in mei 2018 dat materialen die in de gordel van asteroïden tussen Mars en Jupiter liggen op basis van de huidige koersen “rijkdom gelijk aan ongeveer $ 100 miljard voor elk individu op aarde” bevatten. Schaarste zou hiermee dus verleden tijd zijn en een instorting van de prijs van de gemijnde activa zou daarop een logisch vervolg zijn. Bitcoin is hier niet gevoelig voor, aangezien het maximaal aantal bitcoin dat ooit beschikbaar zal zijn is vastgelegd in de broncode met een aantal van 21 miljoen bitcoin. Verder worden er in de video een aantal vooroordelen weggenomen, zoals dat bitcoin lastig zou zijn om te begrijpen. De video is hier te zien: