WhatsApp, onderdeel van Meta (voorheen Facebook) heeft woensdag aangekondigd dat het een proef gaat starten om crypto-betalingen te ondersteunen via de app. Voor nu zal de proef alleen gedaan worden in de Verenigde Staten. De wallet wordt Meta’s eigen “Novi” wallet.

Stephane Kasriel is de leider van het Novi project en kondigde het nieuws op Twitter aan. Hij vertelde dat een aantal mensen transacties kan uitvoeren met de USDP (voorheen Paxos Standard) stablecoin. 

“Wanneer u geld toevoegt aan uw Novi-account, zetten we het om in USDP (Pax Dollar), een stablecoin uitgegeven door Paxos Trust Company, een gereguleerde financiële instelling. USDP is ontworpen om een ​​stabiele waarde te hebben ten opzichte van de Amerikaanse dollar”, zei Novi in ​​een blogpost waarin de WhatsApp-integratie werd aangekondigd. “Dus op Novi is 1 USDP gelijk aan 1 Amerikaanse dollar.”

De pilot van Novi werd aangekondigd een dag nadat de CEO van Paxos, Charles Cascarilla, een aantal wetgevers had verteld dat hij niet kon praten over de plannen van Novi.

De sociale-mediagigant Meta, tot vorige maand nog bekend als Facebook, heeft te maken gehad met een flinke klap voor zijn digitale valuta plannen. Waar het eerst een tijd bezig was met een eigen stablecoin genaamd Libra, is de naam inmiddels gewijzigd naar Diem. Het heeft ook zijn dochteronderneming voor digitale wallets omgedoopt van Calibra naar Novi. De integratie van Novi met WhatsApp lijkt nu de eerste stap naar een daadwerkelijk gebruik te zijn van de cryptovaluta.