Bitcoin kopen, voor veel mensen klinkt het nog enorm ingewikkeld. Ondanks dat het enorme aandacht trekt in het investeringslandschap zijn er een hoop mensen die het idee hebben dat het hogere wiskunde is om je eerste cryptocurrency aan te schaffen.

Niets is minder waar, integendeel, in de loop der jaren zijn er een hoop ontwikkelingen geweest wat ervoor heeft gezorgd dat het kopen van cryptocurrency als bitcoin net zo makkelijk is als het bestellen van een paar nieuwe schoenen online.

Welke factoren je rekening mee moet houden leggen we verder uit in dit artikel.

Wat zijn de dingen die u moet weten voordat u Crypto aanschaft?

Bitcoin is volatiel

Het unieke karakter van bitcoin heeft het tot een van de meest gewilde activa gemaakt. De verhalen van ‘Bitcoin naar €20.000,-’ zijn ongetwijfeld niet onbekend. Wanneer we de prijsprestaties van het digitale activum verder verkennen valt het al snel op dat de waarde van bitcoin meerdere keren per dag daalt en stijgt, en op sommige dagen meerdere procenten. Bovendien is het mogelijk om 24 uur per dag te kopen en te verkopen op de cryptomarkt, in tegenstelling tot de traditionele markten. Een belangrijk aspect van het handelen in bitcoin en andere cryptocurrencies is dat de prijs niet alleen kan stijgen, maar ook kan dalen. Het is dus niet zonder risico. Heb je het geld dat je wilt investeren volgende week nodig om je boodschappen van te doen? Dan kan je het wellicht beter niet investeren in crypto. We raden aan om alleen geld te gebruiken dat je niet vandaag of morgen nodig hebt.

Bitcoin-wallet

Net als fiat-geld hebben cryptocurrencies een opslagplek nodig om de beveiliging en toegankelijkheid van gekochte coins mogelijk te maken. Dit is waar digitale wallets van pas komen. Deze wallets bieden de juiste tools voor het bewaken en beheren van de digitale munten. De beveiliging van deze systemen is afhankelijk van cryptografie door openbare en privésleutels te gebruiken – lange reeksen letters en cijfers die zijn gemaakt door wiskundige versleutelingsalgoritmen – om ervoor te zorgen dat de inhoud van portefeuilles veilig en overdraagbaar is. De eenvoudigste manier om de technische details van deze infrastructuren te begrijpen, is door de belangrijkste componenten van digitale wallets te vergelijken met traditionele bankconcepten.

Ten eerste werkt de openbare sleutel op dezelfde manier als conventionele bankrekeningnummers. Net als bij bankgegevens kunt u iedereen uw openbare sleutel sturen om bitcoin te ontvangen zonder de beveiliging van uw activum in gevaar te brengen.

Vergelijkbaar met een IBAN rekeningnummer dat je deelt om geld te ontvangen.

Aan de andere kant heb je een privésleutel, die werkt als een bankwachtwoord, of de sleutel van je kluis. Deze privésleutel is ingesteld als een verdedigingsmechanisme om te zorgen dat alleen toegestane individuen bitcoin uit je portemonnee kunnen halen. Hoewel dit de basis is van elke wallet, zijn er bepaalde ontwerpen die deze infrastructuren scheiden van conventionele banksystemen.

Een wallet klinkt als iets lastigs, in werkelijkheid is dit net zo eenvoudig als je digitale bankrekening. Bij Bitcoin Meester is het zelfs nog eenvoudiger, een wallet zit namelijk standaard in je account verwerkt. Wanneer je een bepaalde coin koopt wordt deze direct in je wallet gedeponeerd. Wil je de munten liever opnemen naar een externe wallet? Dan kan dat ook. Munten vanuit een andere wallet sturen om bij Bitcoin Meester te bewaren? Ook mogelijk! 

Oplichting

Cryptocurrency is naast een waardevolle aanwinst voor uzelf ook voor criminelen een interessante activa. Het werkt via het internet, het is compact, het heeft meer privacy dan traditionele betaalmethodes en zodra een transactie is afgerond is deze onomkeerbaar.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn door het grote publiek opgepakt en inmiddels ook door een grote groep oplichters en fraudeurs ontdekt.

In onderstaand artikel beschrijven we een aantal veelvoorkomende soorten oplichting en geven we tips hoe je jezelf ertegen kunt wapenen.

Bitcoin kopen

Bitcoin kopen en verkopen kun je eenvoudig en snel doen bij Bitcoin Meester. Wij zijn een ervaren en betrouwbare partij gevestigd in Nederland. Sinds 2017 hebben zich ruim 75.000 mensen zich bij ons platform aangesloten. Met het Bitcoin Meester platform kun je 24/7 diverse cryptocurrencies aanschaffen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een account welke binnen enkele minuten kan worden aangemaakt. Hierna kan je volop aan de slag met het kopen en verkopen van Bitcoin. Vervolgens heb je direct de mogelijkheid om geld via iDEAL of Bancontact te storten, waarna je met deze euro’s bijvoorbeeld Bitcoins kunt kopen.

Naast onze website hebben we ook nog een eigen app voor zowel iOS als Android waarmee het handelen onderweg ook eenvoudig wordt gemaakt.