Wat is Telcoin?

Telcoin is sinds 2017 in de maak en wist onlangs pas de aandacht van de massa op zich te vestigen. Met een indrukwekkende stijging van maar liefst 80.000% sinds het dieptepunt van maart 2020 heeft Telcoin een behoorlijke opmars gemaakt. 

Telcoin is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en is bedoeld als een betalingsprotocol waarbij mobiele betalingen worden gebruikt om grenzeloze overschrijvingen te bieden. 

Telcoin wilt hiermee toegang bieden tot internationale betalingen, overschrijvingen en e-commerce.

Volgens gegevens van de Wereldbank zijn er wereldwijd 5 miljard telefoons in gebruik tegenover slechts 1,2 miljard bankrekeningen. In veel delen van de wereld is het eenvoudiger om toegang te krijgen tot mobiele diensten dan tot bankdiensten. Telcoin wilt hierin een oplossing bieden die mobiel geld aan gebruikers kan leveren via door cryptocurrency ondersteunde oplossingen en zijn unieke en gebruiksvriendelijke mobiele walletsysteem.

De ontwikkelaars van Telcoin geloven erin dat zij onderdeel kunnen zijn van de oplossing en mee kunnen doen in het wereldwijde financiële systeem door het leveren van oplossingen voor mobiel geld in samenwerking met mobiele telecom operators.

Voordelen van Telcoin

Waar veel andere projecten de ambities hebben gehad op samen te werken met telecomproviders doet Telcoin het iets anders. Ze trekken lering uit de fouten van anderen en focussen op 3 aspecten:

  1. Vertrouwen

Cryptocurrencies hebben nog steeds te kampen met grote vertrouwensproblemen bij de doorsnee bevolking, ondanks dat het steeds beter wordt blijft er een vertrouwensprobleem. Hoewel de aard van blockchain-transacties duidelijke voordelen biedt opent het ook het potentieel voor hackers om controle over geld te krijgen.

Telcoin wil niet alleen het gebruik van zijn eigen diensten vergroten, maar gelooft ook dat het de algemene acceptatie van cryptocurrencies kan helpen vergroten. Het gelooft dat zodra gebruikers van het Telcoin-ecosysteem zien hoe veilig en nuttig het is ze ook meer geïnteresseerd zullen raken in andere cryptocurrencies.

Door samen te werken met bestaande telecom operators hoopt Telcoin de bestaande vertrouwensniveaus bij hun klanten te benutten als de brug tussen cryptocurrency en mobiel geld.

Telcoin is ook van plan om samen te werken met de telecombedrijven om alle bestaande beveiligingsmaatregelen te implementeren die beschikbaar zijn om gebruikers te beschermen.

  1. Bereik

Zoals hierboven vermeld zijn er meer dan 5 miljard mobiele apparaten in de wereld. Een van de hindernissen voor elk nieuw bedrijf is het bereiken en werven van nieuwe gebruikers. Dit aspect van het bedrijfsproces kan zowel tijdrovend als kostbaar zijn.

Door samen te werken met bestaande telecom providers zal Telcoin hun bestaande klantenbestand en bereik kunnen benutten.

Tot nu toe hebben ze beperkt succes gehad. Er is al een samenwerking aangegaan met GCash in de Filippijnen, dat het allereerste overboekings kanaal van Canada naar de Filippijnen heeft verzorgd.

Telcoin gebruikt dat eerste succesvolle kanaal als springplank voor het creëren van andere kanalen en heeft onlangs partnerschappen aangekondigd met Unipagos in Mexico, waardoor ze toegang hebben tot meer dan 1,6 miljoen Mexicaanse huishoudens en ongeveer $ 36 miljard aan jaarlijkse overmakingen vanuit de VS. 

  1. KYC Compliance

Ondanks het verlangen naar privacy bij veel early adopters van cryptocurrency, vereisen de meeste gecentraliseerde exchanges nu omslachtige Know Your Customer (KYC)-processen en -autorisaties voordat ze de aankoop van cryptocurrencies met fiat toestaan.

Telcoin was van plan dit te omzeilen door gebruik te maken van de KYC-compliance die al bestaat via de telecom overeenkomsten met hun klanten. Ze geloofden dat ze de bestaande KYC-conformiteit van de telecom operators met regelgevers zouden kunnen benutten, waardoor dit belangrijke wrijvingspunt van het gebruik van cryptocurrencies zou worden verlicht.

In de praktijk is dit een lang en moeizaam proces gebleken, en ondertussen heeft Telcoin een KYC-feature aan hun wallet toegevoegd. Ze hebben dit kunnen doen dankzij een samenwerking met het toonaangevende identiteit authenticatie platform Jumio.

KYC stelt Telcoin in staat om te voldoen aan opkomende wettelijke vereisten en is een belangrijke stap in het aanbieden van conforme geldoverdrachten aan gebruikers over de hele wereld. Met deze compliance-first-strategie kunnen ze snel wereldwijd soepele fiat betalingen toevoegen, terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheden van digitale activa uitbreiden. Dit is ook van cruciaal belang voor de plannen om de Amerikaanse markt te omarmen.

In de tussentijd zal Telcoin blijven werken aan het benutten van bestaande telecom KYC voor toegang tot mobiel geld door samen te werken met de telecom om te voldoen aan de normen die vereist zijn voor cryptocurrency. Door samen te werken met telecom streeft Telcoin ernaar om fundamentele uitdagingen op het gebied van vertrouwen, marketing en compliance op te lossen die de acceptatie van cryptocurrency tot nu toe hebben belemmerd.

Conclusie

Telcoin is een project met zeer hoge ambities. Hoewel we zeker de use-case voor Telcoin kunnen zien is er nog een hoop werk te doen. Het vertrouwen van de actieve Telcoin community brengt echter goede hoop dat het project het grote publiek zal bereiken.  Het team is ook van plan om een ​​V3 van het platform uit te brengen waarvan wordt beweerd dat het een DeFi-component bevat, wat vermoedelijk nog meer winst voor het token zou opleveren.