Wat is Elrond (eGLD)

Net als veel andere projecten is Elrond gericht op schaalbaarheid. Het Elrond-netwerk is een openbare blockchain die is gemaakt om schaalbaarheid, interoperabiliteit en hoge doorvoer op hoog niveau te bieden. Elrond eGLD is een blockchain protocol dat door middel van sharding zichzelf wilt onderscheiden door extreem hoge transactie snelheden. Het doel is om een ​​gedecentraliseerd netwerk te creëren dat dezelfde of betere prestaties kan bieden in vergelijking met gecentraliseerde netwerken, terwijl het gebruikers ook meer privacy biedt. 

Het Elrond-netwerk is van plan deze doelen te bereiken door middel van zijn unieke technologie Adaptive State Sharding en door gebruik te maken van het Secure Proof of Stake (SPoS) consensus mechanisme.

In september 2020 onderging de ERD-cryptocurrency een verandering toen deze werd overgezet naar de nieuwe eGLD- of eGold-cryptocurrency. Het team nam de beslissing om het totale aanbod van ERD-tokens drastisch te verminderen van 20 miljard naar slechts 20 miljoen. Daarnaast kondigden ze ook aan dat er in de komende tien jaar maximaal 11.415.927 nieuwe tokens zouden worden uitgegeven. Dus het maximale totale aanbod is nu 31.415.927, wat aanzienlijk beter is dan het oude model, omdat het nu is afgetopt. Na tien jaar worden er geen tokens meer uitgegeven.

Waarom eGLD?

  • Sharding

Sharding is een technologie waarbij het werk niet door alle nodes gedaan hoeft te worden. Het werk wordt eerlijk en willekeurig verdeeld over verschillende nodes binnen het netwerk.Elrond onderscheidt zich dus door een manier van sharding te gebruiken die zich kan aanpassen aan de deelnemers en vraag naar verandering. 

  • Ontworpen voor eenvoud en wereldwijde acceptatie 

Als we kijken naar de acceptatie van blockchain-technologie en cryptocurrencies, is het grootste obstakel de complexiteit die inherent is aan de nieuwe technologie. Probeer gewoon blockchain en het nut van cryptocurrencies uit te leggen aan de gemiddelde persoon en je zult snel zien dat dit waar is.

  • Digitale opslag van waarde en een wereldwijde reserve.

Toen het Elrond-team eGLD creëerde, wisten ze dat dit de kern zou zijn van al het interne gebruik in het Elrond-ecosysteem. Ze gingen verder door het te ontwerpen om een ​​sterke waardeopslag te creëren, vergelijkbaar met fysiek goud, maar met functionaliteit die het op de lange termijn superieur zou kunnen maken aan goud.

Door nieuwe ticker symbolen te maken die beginnen met het voorvoegsel ‘e’, ​​maakt het team cryptocurrency intuïtiever en gemakkelijker te begrijpen. Bovendien creëert het een logisch en coherent afleidingspad voor toekomstige digitale activa en valuta’s.

  • Ingebouwde schaarste versterkt de vraag naar eGLD

Door het aanbod van eGLD te verlagen tot 20 miljoen is het aanbod van eGLD per persoon een zeer lage 0,0025 eGLD per persoon. Dit stimuleert de vraag naar eGLD, ervan uitgaande dat het bezit van enkele honderden eGLD’s nu vergelijkbaar is met het bezit van honderden Bitcoin in 2010.

Conclusie

Het Elrond-netwerk is al drie jaar in de maak en met de release van het mainnet sluit het zich aan bij de reguliere blockchain-projecten. Het feit dat het project werd ondersteund door Binance Launchpad is een goed teken, wat aangeeft dat Elrond volledig is doorgelicht door Binance en dat het een solide project is.

De aanloop in de prijs van het ERD-token voorafgaand aan de lancering van het mainnet is ook zeer bemoedigend, vooral als je bedenkt dat er geen dekking is door cryptocurrency-uitwisselingen voor het token. Dat wordt ook gevolgd door een stijging van de waarde van het nieuwe eGLD-token, wat aantoont dat de token-waarde blijvend is.

Het team lijkt zeker erg bekwaam, met een diepgaande vaardigheden. Tot dusverre hebben ze zeer goed gepresteerd, met deadlines en deliverables zoals beloofd. Dit alleen al is waardevol in de blockchain-ruimte.

Het is zeker een ambitieus project en we zullen moeten afwachten hoe snel het team in staat is om door te gaan met het ontwikkelen en implementeren van oplossingen om de potentiële levensduur van het project te bepalen. Hoewel het project er op papier uitstekend uitziet, zal het wendbaar en wendbaar moeten blijven om de concurrentie voor te blijven.