Een cryptocurrency exchange is een systeem waarbij je crypto munten kan wisselen voor andere munten of valuta. Dit is hetzelfde als een traditionele financiële beurs.
Op de meeste beurzen kunnen kopers en verkopers limit orders of market orders instellen, de beurs helpt daarna met de transactie en ontvangt daarvoor een vergoeding van een aantal procent.

Het grootste verschil tussen een traditionele beurs en een cryptocurrency beurs zit hem in de activa die verhandeld worden.
Zo worden er geen aandelen verhandeld maar cryptovaluta als bitcoin.

Cryptocurrencty exchange

Regulatie en gevaar van exchanges in het verleden

Na de introductie van de bitcoin in 2008 werden er virtuele platformen gecreëerd om gedecentraliseerde cryptocurrency’s te handelen.
De regulatie van dit soort platformen verschilt tot op de dag van vandaag nog steeds per land, hoewel regulatie langzaam maar zeker op gang begint te komen zijn er nog wel stappen te zetten. Zo heeft de Nederlandsche Bank hun nieuwe cryptowet gelanceerd.
Een van de grootste exchanges in de korte historie van crypto was Mt. Gox, deze werd in 2014 getroffen door een hack waarbij de grootste hoeveelheid bitcoins ooit buit werd gemaakt, (750.000 BTC). Dit heeft ervoor gezorgd dat de complete beurs failliet werd verklaard. Hierna zijn er nog een aantal verschillende kleinere exchanges gehackt of failliet gegaan.

De meestgebruikte cryptocurrency exchanges

In het begin van 2018 heeft Bloomber een onderzoek gepubliceerd over de grootste wereldwijde beurzen gebaseerd op hun volume en omzet. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de top 3 bestaat uit Binance, Huobi en OKEX. Deze exchanges zijn allemaal gevestigd in Azië.

Hoe te handelen op een crypto beurs

Om uw crypto munten op een beurs te krijgen moet u deze allereerst in bezit hebben. Er zijn meerdere websites waarop dit mogelijk is, bijvoorbeeld bitcoinmeester.nl. U zet bij ons eenvoudig euro’s op uw account, daarna kunt u deze inwisselen voor de gewenste munten.
Via ons platform kunt u besluiten om deze munten te versturen naar een exchange. U heeft hiervoor wel een account nodig.

Is Bitcoin Meester geen exchange?

Nee, Bitcoin Meester is een broker platform, wij zijn een tussenpartij die het mogelijk maakt om de munten van een exchange te kopen met een euro paar. Ons systeem zit dus gekoppeld met verschillende exchanges en haalt de munten rechtstreeks daarvandaan. Ons systeem kijkt waar op dat moment de beste prijs is aan de hand van het orderboek en koopt vervolgens de munten aan. Verkopen gaat op dezelfde manier, hierdoor zullen we dus nooit zonder munten zitten en is het altijd mogelijk om de munten te verkopen.