Wat is een Bear Market?

We spreken van een bear market als de prijzen van een financieel product dalen en voor een langere periode in een dalende trend zit. Bijvoorbeeld wanneer bitcoin daalt en voor een langere tijd niet meer stijgt. Dit zorgt voor een bearish marktsentiment waardoor investeerders minder snel geneigd zijn om in te stappen. Investeerders zijn dus minder actief omdat ze de toekomst niet met al te veel vertrouwen tegemoet zien.
Wanneer Iemand verwacht dat de koersen binnen korte termijn dalen duiden we dat ook aan als ‘bearish’. Dit kan zijn wanneer er een bepaald evenement van een cryptocurrency wordt verwacht.

Wat is een bull market?

Een bear market is dus een negatief marktsentiment, het tegenovergestelde hiervan is een bull market. We spreken van een bullrun of een bull markt als de markt in een opwaartse trend zit.
Een goed voorbeeld is de trend in 2017 waarin de markt nieuwe hoogtes bereikte, hierin steeg de Bitcoin van $1.000,- usd naar $20.000,- usd. De markt zat hier in een flinke opwaartse trend voor een langere periode. We zaten in 2017 dus in een bull market.

Voorbeelden gerelateerd aan crypto

Hierboven hebben we kort een stukje omschreven over de crypto bull market in 2017, maar een bear market is recent van toepassing op de crypto markt.
Sinds de bullrun die is ontstaan in 2017 op crypto zien we dat de waarde van bitcoin en de meeste altcoins flink zijn gedaald.

Wanneer en of we weer in een bull market gaan belanden dat weet niemand, de tijd zal het leren.