Wat is een altcoin?

‘Ik weet wat een bitcoin is, maar wat is een altcoin?’

Een altcoin is een alternatief op de Bitcoin. De meeste altcoins zijn ontwikkeld met als doel om een alternatief of verbetering te zijn op de Bitcoin. Een goed voorbeeld hiervan is de Litecoin, welke een van de populairste en bekendste altcoins is. 
Er zijn ook een hoop altcoins ontwikkeld als een grap. Een goed voorbeeld hiervan is de Dogecoin welke is begonnen als grap met een hond en ondertussen een marketcap heeft van honderden miljoenen.

Welke altcoin is de beste?

Hier is maar één goed antwoord op te geven, DYOR (do your own research)! Kijk naar de reden waarom jij denkt dat een altcoin een investering waard is en investeer niet omdat anderen dat zeggen. Er zijn duizenden verschillende altcoins, het kan best lastig zijn om daaruit een aantal te kiezen.
Om meer informatie te krijgen over een bepaalde coin kan je onze website bezoeken en een coin aanklikken. Op de pagina van de munt staat een stukje uitleg over wat het voor munt is en wat het doel achter het project is.

Daarnaast zijn er een hoop andere goede bronnen te vinden online. Neem eens een kijkje op onze lijst met aanbevolen links.
Kijk naar de ideeën en naar de whitepaper van een project voordat je besluit deze te kopen.