Wat is Dogecoin?

Wat is dogecoin? Dat vroegen veel mensen zich af toen ze deze naam voor het eerst voorbij zagen komen.
Er zijn veel voorbeelden van dingen die zijn begonnen als een ‘grapje’ of een leuk hobbyproject. Dogecoin is een van die voorbeelden. Dogecoin zag het licht toen Billy Markus uit de VS in 2014 DOGE ontwikkelde als ‘fun’ currency, als een leuke grap. Inmiddels zijn we vele jaren verder en heeft de munt een marketcap van rond de 300 miljoen dollar.
De naam ‘Doge’ komt van de Shiba Inu ‘Doge’ Meme, een veelgebruikte meme in de tijd dat de munt is ontstaan.

Sinds de oprichting is de populariteit en de waarde van DOGE echter enorm gestegen, de totale ROI staat op het moment van schrijven op ruim 350%, dit is natuurlijk niet zoveel als dat van bitcoin maar wel een stuk meer dan een heleboel altcoins.
De munt heeft een enorme trouwe online fan schare achter zich weten te krijgen, de community achter DOGE heeft met de munt bijvoorbeeld fondsen verzameld om het Jamaicaanse bobsleeteam naar de Olympische Spelen in Sochi te krijgen. Daarnaast zijn er ook verschillende waterputten gebouwd in Kenia om lokale inwoners van drinkwater te voorzien.

Hoe is Dogecoin ontstaan?

Dogecoin is een altcoin welke is ontwikkeld om een breder publiek te trekken dan de Bitcoin. De ontwikkelaar had als doel om een wat speelser karakter mee te geven aan deze munt dan dat de bitcoin op dat moment had. In 2014 werd bitcoin voornamelijk gelinkt aan grootschalige online drugshandel op het dark web en marktplaatsen als SilkRoad. Dit meer speelse karakter is terug te vinden in de naam van de munt en het icoontje dat je op de munt ziet.
In september 2017, tijdens de laatste bullrun, steeg de munt aanzienlijk in waarde en volume en was het zelfs prominent aanwezig in de top 10 van alle coins op basis van marktkapitalisatie. Ondertussen zijn er nieuwe munten bijgekomen met een wat serieuzere insteek die de top 10 hebben overgenomen en is DOGE iets verder teruggezakt, echter blijft het een munt met een flink volume.
Op dit moment wordt de coin ook daadwerkelijk gebruikt op platformen zoals Reddit om een medegebruiker fooi te geven voor informatie of leuke posts.

DOGE koers in de loop der tijd

Officieel is de munt gelanceerd in 2014 en had 1 DOGE een waarde van $0,0002666. Tijdens de gigantische bullrun die we zagen in 2017 en begin 2018 heeft DOGE echter een waarde bereikt van $0.018773 USD (7 januari 2018), dit is tegelijkertijd ook de ATH van de munt en hierna is de waarde flink gedaald.

Waar kan je Dogecoin kopen?

Dogecoin is te koop op verschillende beurzen wereldwijd, waaronder op ons eigen platform, Bitcoin Meester. Wilt u Dogecoin kopen? Dan kunt u dat eenvoudig en snel doen via onze app of via onze website. Betalen gaat eenvoudig via iDeal of één van onze andere betaalmethodes. U stort euro’s in uw account waarna u deze direct kan omwisselen voor uw gewenste coins.
Daarna staan deze in uw account. U kunt uw coins versturen via ons platform naar een andere exchange in het geval u van plan bent om hiermee te gaan traden, of u kunt ze uiteraard bewaren in uw eigen wallet.

Ook hebben wij onze eigen klantenservice waar u uw vragen kunt stellen via de chat of via de mail. Bekijk deze pagina voor onze contactgegevens.