Degenen met een passie voor blockchain-technologie en gaming zijn erg enthousiast over de ontwikkeling en lancering van een gedecentraliseerd online VR-gamingplatform genaamd Decentraland. Nu is het gelanceerd en leeft het, en hoewel het niet allemaal volwassen is, kan het worden beschouwd als misschien in zijn adolescentie, met alle onhandigheid die dat met zich meebrengt.

Decentraland is een gedecentraliseerde, online VR-wereld vergelijkbaar met Second Life. Het grote verschil met Decentraland is dat het op de blockchain draait. Het wordt mogelijk gemaakt door Ethereum en is gemaakt om de creatie, ontwikkeling, hosting en verkoop van virtueel eigendom te ondersteunen.

Met Decentraland kunnen gebruikers virtuele eigendommen kopen en deze vervolgens ontwikkelen als een online, virtueel bedrijf. Er zijn een aantal verschillende gebouwen of attracties die op de percelen virtueel land kunnen worden gebouwd, en die kunnen vervolgens worden gemonetariseerd of eenvoudigweg met winst aan anderen worden verkocht.

Op het zichtbare niveau werkt Decentraland door spelers te laten communiceren met de non fungible assets die bekend staan ​​als LAND op het platform. Deze percelen LAND, waarvan er in totaal 90.000 zijn, kunnen gekocht en verkocht worden. Wat nog belangrijker is, de eigenaren van LAND kunnen erop bouwen. Ze kunnen worden gebruikt als de containers voor games, applicaties, gokdiensten, creatieve 3D-scènes, informatieve sites, letterlijk alles wat je maar kunt bedenken.

MANA is een ERC-20-token en kan niet alleen worden gebruikt voor governance, maar kan ook worden gebruikt om LAND te kopen of om een ​​willekeurig aantal virtuele activa en services binnen Decentraland te kopen.

Ook interessant: Wat is het metaverse?

Waarom Decentraland?

Decentraland probeert een gedecentraliseerde vrije markteconomie te creëren in een virtuele wereld door het gebruik van blockchain-technologie.

Avatars

Wanneer u Decentraland betreed doet u dit als een volledig aanpasbare avatar of virtuele weergave van uzelf. Er zijn honderden gratis outfits om uit te kiezen, of je kunt wat MANA uitgeven om unieke kledingitems te kopen en een avatar met een eigen persoonlijkheid te creëren. Elke avatar heeft een Decentraland-paspoort, dat verbinding maakt met een Ethereum-compatibele portemonnee waar al je MANA en items worden vastgelegd.

Builder

Als je eenmaal een perceel LAND in Decentraland hebt, kun je een bouwer worden en scènes of hele omgevingen aan het LAND toevoegen. Er is geen codering nodig omdat Decentraland wordt geleverd met een groot aantal vooraf gebouwde scènes die op elk LAND kunnen worden toegepast.

Deze zijn allemaal bijgedragen door anderen dankzij de open source-technologie die wordt gebruikt door Decentraland. Vanaf maart 2021 vind je duizenden scènes om uit te kiezen, waaronder de meest elementaire ruwe ontwerpen tot volledig ontwikkelde bossen, gebouwen en zelfs villa’s.

Marktplaats

Als je je eigen ontwikkeling niet kunt doen en geen gebruik wilt maken van de gratis beschikbare items, kun je altijd naar de Decentraland-marktplaats gaan en alles kopen, van een zonnebril voor je avatar tot een compleet landgoed. De handel in LAND en landgoederen was een van de allereerste use-cases die voor Decentraland werden voorgesteld toen het in ontwikkeling was. Je kunt ook naar de marktplaats gaan om een ​​naam te kopen of om verschillende draagbare items te kopen.

De meeste virtuele werelden die tot nu toe zijn ontwikkeld, worden gecentraliseerd en gecontroleerd door het bedrijf dat ze heeft gemaakt. Decentraland verschilt omdat het volledig gedecentraliseerd is en wordt beheerd door de houders van MANA-tokens via de Decentraland DAO. Deze DAO is gemaakt met behulp van de technologie van Aragon.

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat Decentraland een zeer opwindend en uniek project is binnen het blockchain-ecosysteem. Het zal ongetwijfeld de toon zetten voor nieuwe online virtual reality-games die in de toekomst tot stand komen maar het is superieur omdat het gedecentraliseerd is en eigendom is van de feitelijke spelers, die het universum kunnen gebruiken om te creëren wat ze maar willen.

En toch is er ook de grootste klacht over Decentraland. De extreem hoge gaskosten maken spelen problematisch. Wearables zijn een leuke manier om je avatar aan te passen, maar niet als je $ 60 aan gaskosten moet betalen.

Het zal ook goed zijn om te zien dat er meer interactieve onderdelen aan Decentraland worden toegevoegd. Momenteel voelt de wereld heel erg aan als een plek voor toeristen om rond te kijken, maar er zijn maar weinig mogelijke acties. Het is in sommige opzichten ook een behoorlijk eenzame plek, omdat je uren kunt ronddwalen zonder een ander persoon te zien.