Bitcoin heeft een nieuwe all-time-high bereikt deze week nadat de koers voorbij de grens van $65.000 schoot. Dit is niet onopgemerkt gebleven binnen de crypto community en daarbuiten. Crypto Twitter ging los op het moment dat de oude all-time-high werd doorbroken en zelfs de Telegraaf meldde het op de voorpagina van de krant.

Het duurde in totaal ruim zes maanden totdat Bitcoin zijn hoogste punt ooit van bijna $65.000, dat in april werd bereikt, overtrof. Inmiddels heeft de koers zelfs de $67.000 al een keer aangetikt.

Op het moment dat de all-time-high wordt doorbroken vragen velen zich alweer af wat de nieuwe hoogtes gaan brengen. De laatste bullrun van Bitcoin heeft geleid tot een nieuwe golf van bullish voorspellingen, waarbij de prijs van de cryptocurrency al meer dan het dubbele is van waar het het jaar begon.

Twitteraar “PlanB”, de bedenker van het zogeheten stock-to-flow model, heeft een voorspelling gedaan waarin Bitcoin in december een koers van $135.000 zou bereiken. Een verdubbeling dus in een tijd van slechts 2,5 maand “in het slechtste geval.” 

De Bitcoin-blockchain is slechts 12 jaar oud. Het lijkt misschien veel als je het vergelijkt met andere blockchain-projecten, maar in vergelijking met bijvoorbeeld goud is 12 jaar helemaal niets. Ondanks de relatief jonge leeftijd van de digitale munt zijn handelaren op digitale markten en op Wall Street meer dan ooit gefocust op de bewegingen van de cryptocurrency. Zo werd er eerder deze week nog de eerste Bitcoin-ETF gelanceerd in de VS. Alleen al deze maand is de prijs van bitcoin met meer dan 50% gestegen, mede aangewakkerd door de eerste goedkeuring van Amerikaanse regelgevers van een Bitcoin-ETF gekoppeld aan bitcoin-futures contracten. De ProShares Bitcoin Strategy ETF begon dinsdag te handelen op de New York Stock Exchange en verzamelde op de eerste dag een handelsvolume van $1 miljard, wat het een van de meest succesvolle ETF-lanceringen aller tijden maakt.