Naast Bitcoin zijn er vandaag de dag bijna 3.000 alternatieve cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd.

Hoewel Bitcoin door velen nog steeds als de leidende munt wordt gezien zijn er een aantal altcoins die steeds dichter bij Bitcoin in de buurt komen qua populariteit en handelsvolume. 

Een aantal altcoins die de afgelopen week flinke stijgingen doormaakten zijn Monero, Binance Coin.

XMR / USD

Voor de tweede week achter elkaar was Monero (XMR) een van de best presterende munten. In de afgelopen 7 dagen steeg Monero met ruim 19%. Monero is een toonaangevend project en heeft een veilige en niet-traceerbare cryptovaluta ontwikkeld die volledig privé is. Alle transacties die worden gedaan op het netwerk zijn 100% niet traceerbaar vanwege een speciaal soort cryptografie.

BNB / USD

Afgelopen week heeft Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, Coinmarketcap.com overgenomen in een deal ter waarde van 400 miljoen dollar.

Daarbij gaf Binance ook aan dat er ondanks de huidige corona crisis 100 banen bij komen bij het bedrijf. Een interessante ontwikkeling omdat er wereldwijd mensen hun banen verliezen als gevolg van de huidige situatie omtrent het coronavirus.  

Een signaal dat de crypto-industrie stevig overeind blijft staan terwijl de traditionele markten en industrieën worstelen.

Ook kondigde Binance zijn intrede op de Koreaanse markt aan en heeft het gesuggereerd om Bitcoin-handel in opties te lanceren. Kortom, een hoop aankondigingen en ontwikkelingen aan de kant van Binance. 

Dit is dan ook terug te zien in de koers van haar eigen munt, de BNB coin, welke een stijging doormaakte van 16,9% in de afgelopen 7 dagen. Dit maakt BNB coin een van de hardste stijgers.

MCO / USD

Crypto.com (CMO) presteert de afgelopen weken goed en klimt na een korte daling halverwege maart weer terug omhoog. De afgelopen week heeft het crypto.com platform aangekondigd af te zien van de 3,5% creditcard/transactie kosten die in rekening worden gebracht voor aankopen van cryptocurrency voor de komende drie maanden. Bovendien heeft het bedrijf gedurende dezelfde periode de beloningen voor de aankoop van boodschappen via hun eigen MCO verhoogd. Dit heeft gezorgd voor een stijging van 12,6% ten opzichte van 7 dagen geleden. 

BSV / USD

Bitcoin SV (BSV) heeft in de afgelopen 7 dagen een flinke stijging doorgemaakt van ruim 16%. Zoals het er nu uitziet zal op 10 april, dus over 4 dagen, Bitcoin SV een blockhalving ondergaan. Iets wat doorgaans garant staat voor een stijging in de koers.