Bitcoin-investeerders zijn getuige van een snelle stijging van het digitale activum en hebben sinds het begin van het jaar meer dan 170% rendement behaald.

Deze week verklaarde Larry Fink, CEO van BlackRock BLK, ’s werelds grootste vermogensbeheerder met $ 7,5 biljoen aan AUM (Assets under management), dat hij gelooft dat Bitcoin kan evolueren tot een wereldwijd markt activum en dat de valuta in de komende jaren nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Tijdens een gesprek met de Council of Foreign Relations eerder deze week, zei Fink dat Bitcoin zou kunnen evolueren naar een “wereldwijde markt” omdat het de “aandacht en verbeelding” van millennials had getrokken. “We zien het als iets dat echt is”, zei hij tijdens het YouTube-evenement, waar ook de voormalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, te zien was. Volgens Fink zou Bitcoin de reservestatus van de Amerikaanse dollar op internationale markten kunnen bedreigen en deze “minder relevant” kunnen maken.

Fink merkte ook op dat de marktkapitalisatie van Bitcoin meer dan $ 350 miljard bedraagt ​​en de omvang van wereldwijde bedrijven zoals MasterCard, PayPal en Coca-cola heeft overtroffen.

De institutionele aandacht voor Bitcoin wordt steeds meer versterkt door drie belangrijke factoren:

1. Historisch lage rentetarieven​ – Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, bevestigde dat we in de nabije toekomst rentetarieven kunnen verwachten die (bijna) 0% zijn of negatieve rentes, wat een negatieve invloed heeft op de portefeuilles van beleggers in bijvoorbeeld obligaties en ruimte creëert voor verschuivingen van investeringen naar alternatieve beleggingen.

2. Inflatie​ – Nu de Federal Reserve streeft naar een gemiddeld inflatiepercentage van 2%, maken beleggers die cash of instrumenten met lage rente bezitten zich steeds meer zorgen over monetaire devaluatie.

3. Geopolitieke instabiliteit​ – Naarmate de politieke spanningen tussen de VS en China toenemen en de status van de reservevaluta van de dollar steeds meer in twijfel wordt getrokken, vormt het aanhouden van een voornamelijk in USD belegd portefeuille een steeds groter wordend risico voor de langetermijnbelegger. Beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy en Square erkennen deze risicofactoren en hebben Bitcoin gekozen als instrument om zich in te dekken tegen valutarisico’s. Veel particuliere beleggers hebben dit voorbeeld gevolgd en HODL’N hun Bitcoin steviger dan ooit. In feite is meer dan 60% van alle Bitcoin in het circulerende aanbod de afgelopen 12 maanden niet verplaatst. De huidige prijsvoorspellingen voor Bitcoin variëren van $ 200.000 per Bitcoin tot $ 300.000 in de komende 24 maanden, wat investeerders aanmoedigt om Bitcoin te blijven opslaan.