De waarde van slimme contracten die afhankelijk zijn van gegevens van de Oracle-netwerken van Chainlink is gestegen tot $ 75 miljard, dat is ruim 10x meer dan een jaar geleden. Chainlink, dat bestaat uit onafhankelijke oracles, heeft een snelle groei gezien in verschillende blockchains, waaronder Ethereum, de Binance Smart Chain en Avalanche. DeFi-applicaties die op deze en andere blockchains zijn gebouwd gebruiken Chainlink-oracles om hun slimme contracten van data te voorzien. Chainlink is dan ook de grootste leverancier van gegevens voor slimme contracten. 

Chainlink kondigde aan dat de waarde van slimme contracten die afhankelijk zijn van zijn hun feeds is gestegen tot $ 75 miljard. De Total Value Secured (TVS) is gestegen van $7 miljard eind vorig jaar tot $75 miljard nu. 

De oracles van Chainlink voeden gegevens zoals weer- en sportresultaten van externe bronnen aan blockchains zoals Ethereum, Binance Smart Chain en Avalanche. Met de gegevens kunnen verschillende DeFi-applicaties hun slimme contracten activeren wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan.

“Zonder vertrouwde prijsgegevens om slimme contracten te activeren, is het onmogelijk om DeFi-applicaties te bouwen, en we denken niet dat het toeval is dat de snelheid waarmee Chainlink nieuwe marktgegevens op blockchains heeft kunnen brengen, de snelheid was waarmee ontwikkelaars hebben spannende nieuwe DeFi-apps kunnen bouwen”, zegt Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink.

De vraag naar Oracle-services is exponentieel gegroeid met de komst van DeFi. Gemeten aan de Total Value Locked (TVL) is de DeFi-sector momenteel meer dan $253 miljard waard. De industrie bestond vrijwel niet toen Chainlink twee en een half jaar geleden zijn mainnet lanceerde.