In onze app hebben we recent een nieuwe feature toegevoegd, zo kan je nu namelijk betalen met crypto via het scannen van een QR-code.

Dit betekent dat je dus ook bij een winkel kan afrekenen met de Bitcoin Meester app wanneer deze crypto accepteert als een betaalmiddel.

Maar nu horen we je al denken, “Waar kan ik dan betalen met crypto?!”

Hieronder hebben wij een aantal locaties op een rijtje gezet die erom bekend staan dat ze crypto accepteren.

Arnhem

Als we het hebben over steden die vooruitstrevend zijn, dan is Arnhem misschien wel nummer 1 van Europa als het op crypto aankomt. In Arnhem zijn er namelijk meer dan 100 winkels die bitcoin als betaalmiddel accepteren. Naast de vele restaurants en cafe’s kan je bijvoorbeeld ook je boodschappen doen bij de Spar en betalen met bitcoin. Maar wat dacht je van de tandarts? Zelfs wanneer je gaatjes moeten worden gevuld kan je dat betalen met bitcoin!

Op zoek naar een duidelijk overzicht van de winkels die bitcoin accepteren in Arnhem? Kijk hier!

Amsterdam

Na Arnhem is Amsterdam de runner-up als het aankomt op betalen met bitcoin. Volgens coinmap.org, een website die een overzicht biedt met winkels die crypto accepteren als betaalmiddel, zijn er in Amsterdam 50 winkels te vinden waar er met crypto kan worden afgerekend. Het grootste verschil tussen Arnhem en Amsterdam is het soort winkels waar er met crypto kan worden afgerekend. Waar het in Arnhem een grote mengelmoes en er dus zelfs tandartsrekeningen kunnen worden afgerekend met crypto zijn het in Amsterdam voornamelijk restaurants en hotels die zich eraan wagen. Naast een hapje eten kunnen er ook nieuwe outfits worden geshopt en afgerekend met crypto.

De rest van Nederland

In de rest van Nederland zijn er ook een hoop winkels te vinden waar er met cryptocurrency kan worden afgerekend. Dit zal je voornamelijk in de grotere steden tegenkomen, goed opletten dus!

Zoekend naar een overzicht waar je in Nederland met bitcoin kan betalen? Kijk dan hier!

Over de grens

Als we kijken naar onze oosterburen en de rest van Europa bieden we in Nederland de meeste opties aan als het gaat om betalen met crypto. In Frankrijk is er echter sinds kort de mogelijkheid om via het ‘normale’ pinapparaat te betalen met crypto bij 25 duizend winkels.