Eerder berichtten we al over dat Visa hun derde partnership zijn aangegaan met een Bitcoin-onderneming in het jaar 2020 en dat ze bezig zijn met een eigen blockchain applicatie. De volgende stap in hun crypto en blockchain avontuur lijkt zich op het Ethereum netwerk te richten.

Visa, het grootste betalingsnetwerk ter wereld, heeft een vacature uitgezet waarin ze op zoek zijn naar ontwikkelaars met kennis van de Ethereum blockchain om aan een nieuwe blockchain-based applicatie te werken.

De vacature, welke voor het eerst werd gerapporteerd door Decrypt, geeft aan dat de betalingsgigant op zoek is naar een blockchain software engineer met minimaal twee jaar ervaring in de blockchain architectuur en gedecentraliseerde applicaties.

De vacature is voor Visa B2B, het op blockchain gebaseerde internationale betalingsplatform dat afgelopen juni is gelanceerd.
Volgens de vacature zal de kandidaat (of kandidaten) onderdeel worden van een team dat een nieuwe “gedistribueerde applicatie” bouwt.
Ondanks dat Visa voornamelijk focust op het bouwen op het Ethereum netwerk geeft het aan ook interesse te hebben in ontwikkelaar met kennis van het Bitcoin netwerk, Ripple of de R3 enterprise blockchain.

Visa verwerkt dagelijks tot wel 150 miljoen transacties wereldwijd, waarmee Visa het grootste betalingsnetwerk ter wereld is.
Visa, een voormalig lid van de Libra Association, heeft belangstelling getoond voor het potentieel van goed gereguleerde blockchains om betalingssystemen in opkomende en opkomende markten radicaal te herzien.
De vacature geeft verder geen informatie over wat de genoemde gedistribueerde applicatie zou kunnen zijn.