Regelmatig krijgen wij de vraag ‘hoe veilig staan mijn munten bij jullie eigenlijk?’. Die vraag is begrijpelijk. Als u een investering ergens stalt dan wilt u natuurlijk zeker weten dat het veilig is.

Wat doet Bitcoin Meester om accounts veilig te houden?

95% van de middelen van de klanten wordt ‘koud’, oftewel offline, bewaard. Dit betekent dat in het geval van een hack er niet meer dan 5% van alle middelen zouden kunnen verdwijnen of worden gestolen.

Het kan door deze maatregel wel eens voorkomen dat een opname van een munt wat langer duurt, omdat onze online hot wallet leeg is. In dat geval zullen wij de voorraad handmatig moeten aanvullen vanuit onze cold storage en de munten alsnog versturen.

Tegelijkertijd doen wij er uiteraard alles aan om een hack te voorkomen. Zo laten wij onze website regelmatig door externe partijen testen op kwetsbaarheden en hebben we nog een aantal niet-zichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen.

Uw eigen verantwoordelijkheid

Wij doen er alles aan om de accounts te beschermen vanuit onze kant. Echter ligt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij de klant zelf.

Naast dat we verplichten om een sterk wachtwoord te gebruiken raden wij onze klanten ook aan om altijd Google Authenticator in te schakelen. Dit doen we door middel van een melding bij het inloggen en het versturen van een e-mail indien dit nog niet is ingeschakeld.

Google Authenticator is een 2-factor authenticatie. 2-factor authenticatie zorgt ervoor dat er altijd een extra stap ondernomen moet worden alvorens er ingelogd kan worden. In het geval iemand (onrechtmatig) aan uw wachtwoord is gekomen kan deze dus niet direct bij het account komen.

Standaard staat de 2-factor authenticatie ingesteld op code via e-mail. Dit is omdat u zelf Google Authenticator in moet schakelen en wij dit niet voor u kunnen doen.

Wanneer u Google Authenticator gebruikt heeft u een tweede factor die erbij komt kijken, een code via uw telefoon.

Wanneer iemand uw e-mailaccount in handen heeft verkregen kan deze persoon niet bij uw Bitcoin Meester account komen zonder toegang te hebben tot uw telefoon en de authenticator code.

In het geval iemand uw emailadres heeft gehackt en u geen Google Authenticator heeft ingeschakeld kan deze persoon toegang verschaffen tot uw Bitcoin Meester account, als u in dit geval uw munten kwijtraakt is dat uw eigen verantwoordelijkheid en kan Bitcoin Meester niet aansprakelijk worden gesteld.

Ook is het belangrijk dat u weet met wat voor partijen u zaken doet. Is er een partij die u een gegarandeerd rendement belooft? Dan gaat het hoogstwaarschijnlijk om een ponzi-fraude. Denk dus altijd goed na en doe onderzoek wanneer u munten verstuurt naar een andere partij.

Meer weten over hoe u veilig kunt handelen in crypto? Lees dan eens ons artikel over veelvoorkomende oplichtingspraktijken.