In deze turbulente tijden willen wij u ervan verzekeren dat uw tegoeden bij Bitcoin Meester veilig zijn. De afgelopen dagen is de cryptowereld opgeschrokken door het plotselinge omvallen van één van de grootste cryptobeurzen ter wereld: FTX. Het leek er even op dat concurrent Binance het noodlijdende handelsplatform over zou nemen om banen én klantentegoeden te redden. Gisteren werd echter bekend dat de deal niet doorgaat. Een faillissement van FTX betekent waarschijnlijk dat veel van hun klanten (een groot deel van) hun geld kwijt zijn. Dat is ontzettend pijnlijk en heeft zijn weerslag op de gehele crypto-industrie.

We willen benadrukken dat veiligheid en compliance voorop staan bij Bitcoin Meester. Wij houden 1:1 gelden van klanten aan, alle klanttegoeden zijn volledig gedekt. Om de risico’s maximaal te beperken heeft Bitcoin Meester bovendien meerdere maatregelen genomen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. We zetten ze hieronder uiteen:

1. Stichting Derdengelden

De belangrijkste maatregel is onze stichting derdengelden. Met de stichting derdengelden worden klanttegoeden, zowel fiat-valuta (euro’s) als crypto, gescheiden van het vermogen van Bitcoin Meester. Derdengeld betekent letterlijk: geld dat van derden, oftewel anderen is. De euro- en cryptotegoeden van onze klanten worden beheerd in een aparte stichting. In het onwaarschijnlijke geval van een faillissement zijn uw tegoeden niet toegankelijk voor schuldeisers van Bitcoin Meester. Hiermee doen wij er alles aan om uw tegoeden zo veilig mogelijk te houden. Helaas maken veel crypto-aanbieders nog geen of slechts deels gebruik van deze belangrijke veiligheidsmaatregel.

2. Registratie bij De Nederlandsche Bank

Bitcoin Meester is onder haar statutaire naam Coin Meester B.V. geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). We zijn officieel geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten. Ook voor het aanbieden van bewaar portemonnees hebben wij een officiële registratie. Dit houdt in dat we jaarlijks verantwoording moeten afdragen aan de Nederlandse toezichthouder. Daarnaast wil Bitcoin Meester in de industrie voorop lopen op het gebied van veiligheid en compliance. We voeren een strikt beleid om te voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

3. Cold storage beleid

Een andere maatregel is ons cold-storage beleid. Het overgrote deel van alle crypto wordt offline bewaard zodat het in het geval van een hack is afgezonderd van het internet. Zo kunnen hackers er niet bij.

4. Twee-factor authenticatie

Zelf kunt u uw account ook extra beveiligen. We raden u sterk aan om twee-factor authenticatie (2FA) in te schakelen, mocht u dat nog niet gedaan hebben. 2FA zorgt ervoor dat er altijd een extra stap ondernomen moet worden voor er ingelogd kan worden op ons platform. U logt dan in op uw account met een wachtwoord én een gegenereerde code. Mocht uw wachtwoord gestolen zijn, dan kan een hacker dus niet direct bij het account komen. De veiligste optie is een code via een authenticatie app op uw smartphone, zoals Google Authenticator. Daarmee wordt het praktisch onmogelijk om een account te hacken. Een stap-voor-stap uitleg hoe u dit doet, vindt u hier.

Zo maken we het handelen in crypto voor iedereen veilig en betrouwbaar!