In deze turbulente tijden willen wij u ervan verzekeren dat uw tegoeden bij Bitcoin Meester veilig zijn. De afgelopen maanden is de cryptowereld opgeschrokken door het plotselinge omvallen van grote cryptopartijen. Als dominostenen komt de ene na de andere partij die zaken deed met het FTX-imperium in de problemen. Na het faillisement van Celcius, FTX, Voyager, Terra Labs, Three Arrows Capital en BlockFi heeft cryptobroker Genenis onlangs 30% van zijn personeel ontslagen en overweegt het faillissement aan te vragen. Met name het faillissement van FTX zorgt voor problemen bij andere bedrijven in de cryptowereld. Digital Currency Group (DCG) is een durfkapitaalbedrijf dat door de val van FTX in de problemen is geraakt. DCG had tegoeden uitstaan bij FTX waarvan onzeker is of ze ooit terugbetaald kunnen worden.

We willen benadrukken dat veiligheid en compliance voorop staan bij Bitcoin Meester. Wij houden 1:1 gelden van klanten aan en alle klanttegoeden zijn volledig gedekt. Om de risico’s maximaal te beperken heeft Bitcoin Meester bovendien meerdere maatregelen genomen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. We zetten de belangrijkste hieronder uiteen:

1. Stichting Derdengelden

De belangrijkste maatregel is onze stichting derdengelden. Met de stichting derdengelden worden klanttegoeden, zowel fiat-valuta (euro’s) als crypto, gescheiden van het vermogen van Bitcoin Meester. Derdengeld betekent letterlijk: geld dat van derden, oftewel anderen is. De euro- en cryptotegoeden van onze klanten worden beheerd in een aparte stichting. In het onwaarschijnlijke geval van een faillissement zijn uw tegoeden niet toegankelijk voor schuldeisers van Bitcoin Meester. Hiermee doen wij er alles aan om uw tegoeden zo veilig mogelijk te houden. Helaas maken veel crypto-aanbieders nog geen of slechts deels gebruik van deze belangrijke veiligheidsmaatregel.

2. Registratie bij De Nederlandsche Bank

Bitcoin Meester is onder haar statutaire naam Coin Meester B.V. geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). We zijn officieel geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten. Ook voor het aanbieden van bewaar portemonnees hebben wij een officiële registratie. Dit houdt in dat we jaarlijks verantwoording moeten afdragen aan de Nederlandse toezichthouder. Daarnaast wil Bitcoin Meester in de industrie voorop lopen op het gebied van veiligheid en compliance. We voeren een strikt beleid om te voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

3. Cold storage beleid

Een andere maatregel is ons cold-storage beleid. Het overgrote deel van alle crypto wordt offline bewaard zodat het in het geval van een hack is afgezonderd van het internet. Zo kunnen hackers er niet bij.

4. Staking beleid

Bij Bitcoin Meester kun je extra inkomsten verdienen door middel van on-chain staking. On-chain staking tegoeden zijn gedekt door de Stichting Derdengelden Coin Meester, waardoor u als klant geen risico loopt op verlies van tegoeden.

Off chain staking (ook wel earn genoemd, maar in feite het beleenbaar stellen van gelden) middels derde partijen wordt al sinds juni 2022, vlak voor het opschorten van alle opnames door Celsius, niet meer aangeboden door Bitcoin Meester. Op dit moment bieden wij alleen nog kleine vergoedingen voor het aanhouden van crypto op ons platform, maar dit wordt gefinancierd door Bitcoin Meester zelf.

We willen extra benadrukken dat Bitcoin Meester op dit moment op geen enkele manier gelden beleenbaar heeft gesteld bij derde partijen. Transparantie, betrouwbaarheid en veiligheid zijn altijd leidend bij Bitcoin Meester.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Bij Bitcoin Meester helpen wij u graag met al uw cryptovragen en heeft u altijd binnen no time antwoord. Dat kan zowel per mail via helpdesk@bitcoinmeester.nl als telefonisch via 085 007 6000 tussen 9:00 – 17:00 op werkdagen.