Wat is VeChainThor (VET)?

VeChain is opgericht in 2015 en biedt blockchain gebaseerde oplossingen voor bedrijven middels zijn eigen VeChainThor blockchain. De VeChainThor blockchain wordt veelvuldig gebruikt in de Chinese industrie en heeft nauwe banden met de Chinese overheid.

Wat is VeChain (VET)?

VeChain werd geïntroduceerd in 2015 als onderdeel van het in Shanghai gevestigde Blockchain-as-a-Service (BaaS) -bedrijf BitSE. VeChain biedt een uniek zakelijk blockchain-based systeem wat gebruikt kan worden door zowel kleine als grote bedrijven. De openbare blockchain van VeChain is VeChainThor. De ontwikkeling en het beheer van VeChain is onder leiding van de VeChain Foundation welke is gevestigd in Singapore. 

Waar veel blockchain projecten vaak leuke ideeën hebben maar weinig daadwerkelijk gebruik is dat in het geval van VeChain anders. VeChain is een volwassen bedrijf met veel samenwerkingen en real-world bedrijfstoepassingen die al bestaan ​​op de VeChainThor-blockchain. De oplossingen die VeChain biedt zijn niet alleen theoretisch, het zijn oplossingen die zijn getest door meer dan 700 ondernemingen en geïmplementeerd voor meer dan 100 grote ondernemingen. Een overzicht van de VeChain partnerships ziet u hier.

VeChain ontwikkeling

Hoewel VeChain zich op verschillende markten richt, blijft de kern focus op de supply chain en de logistieke sector. Het heeft een eigen slimme contract functionaliteit ontwikkeld en heeft zijn ogen gericht op het leveren van Internet of Things-oplossingen.

De focus die VeChain heeft op de supply chain-industrie is logisch, aangezien dit een enorme miljardenindustrie is die enorm kan profiteren van de toevoeging van blockchain-technologie.

VeChain heeft al verschillende partnerschappen gesloten met luxemerken om blockchain-volgsystemen te ontwikkelen die zullen dienen om de authenticiteit van producten te behouden, of dat nu luxe handtassen, premium wijnen of de service geschiedenis van auto’s zijn.

Een sleutel tot deze volgsystemen is de VeChain NFC-chip. Deze kleine chip kan in elk product worden ingebed en consumenten kunnen vervolgens producten scannen met hun smartphone om de authenticiteit van het product te bevestigen. Vervalsing van luxegoederen is wereldwijd een enorm probleem, en sommige schattingen beweren dat wereldwijde namaak jaarlijks zo’n $1,2 biljoen kost.

Een ander punt waar de focus ligt voor VeChain is de medische wereld. De tracking technologie van VeChain wordt momenteel al gebruikt door een aantal ziekenhuizen en andere medische instellingen. Het maakt ook zijn intrede in de voedingsindustrie, omdat de tracking technologie kan worden gebruikt om de versheid van zeer bederfelijke producten zoals zeevruchten te verifiëren.

Vreemd genoeg is de grootste concurrentiële bedreiging voor VeChain niet andere blockchain-projecten, hoewel er enige concurrentie is vanuit die richting, maar eerder van traditionele bedrijven.

In de crypto-ruimte neemt VeChain het op tegen concurrentie van IOTA op het gebied van Internet of Things en van Waltonchain op het gebied van supply chain management. Maar de acceptatie van deze twee projecten blijft laag, en totdat we een blockchain-project hebben dat een werkende case kan opschalen, is het niet waarschijnlijk dat er een leider zal zijn in de blockchain-ruimte.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat VeChain een van de meest succesvolle blockchain-projecten is geweest op het gebied van het genereren van partnerschappen. Met lopende projecten voor bijna 3 dozijn bedrijven begint VeChain enkele successen te zien. Als het daarop kan voortbouwen, zou het een grotere acceptatie kunnen zien.

Het project is goed doordacht, met goed bestuur en een uniek economisch model dat goed werkt wanneer rekening wordt gehouden met de behoeften van grote organisaties en zakelijke klanten. Het heeft ook niet te maken gehad met de schaalbaarheid problemen die veel voorkomen bij veel blockchain-projecten, hoewel dat te wijten kan zijn aan een gebrek aan acceptatie.

Met alle successen die VeChain heeft gehad, is er nog steeds de dreiging van concurrentie van grote traditionele technologie bedrijven zoals IBM, BMW en SAP.