Dapper Labs, het bedrijf achter de blockchain-based videogame CryptoKitties, heeft een samenwerking aangekondigd met de Ultimate Fighting Championship (UFC). De grootste wereldwijde organisatie van MMA gevechten.

De samenwerking werd aangekondigd op 25 februari middels een persbericht. Hierin wordt gesproken van het ontwikkelen van een nieuwe digitale ervaring voor UFC fans, waaronder het verzamelen van verschillende UFC objecten welke vervolgens kunnen worden verhandeld op het platform van Dapper Labs.

Het platform stelt fans in staat om ’tokenized representaties van hun favoriete vechters’ te bezitten die op Tamagotchis lijken, met fans die in staat zijn om hun ‘atleet’ te trainen en het dieet te beheren om in aanmerking te komen voor verschillende gewichtsklassen.

Een woordvoerder van Dapper Labs benadrukte dat fans volledig eigendom over hun tokens zullen krijgen en verklaarde: “geld uitgeven in Flow-apps is meer als het verzamelen van bijvoorbeeld sneakers die je op elk moment op eBay kunt verkopen, in plaats van geld uit te geven in videogames.”

Dapper Labs en UFC geïntroduceerd door Endeavour

De samenwerking kwam tot stand na een introductie van Endeavour – een investeerder in Dapper Labs.

Senior vice-president van UFC voor wereldwijde consumentenproducten, Tracey Bleczinski, verklaarde: “UFC is verheugd om samen te werken met Dapper Labs om een ​​nieuwe vorm van digitale producten aan onze wereldwijde fanbase aan te bieden. UFC is er trots op innovatief te zijn in sporttechnologie en Flow is een andere manier om onze fans de beste entertainmentervaring te bieden. ”

Heb jij onze webshop al bezocht? Nee? Hier heb je een speciale kortingscode! Voer code “50” in voor €50,- korting! Let op! Deze code is beperkt te gebruiken!