Dat Twitter-oprichter Jack Dorsey Bitcoin fanaat is dat was al even duidelijk. Het social media platform gaat nu een stap verder en voegt Bitcoin fooien toe aan hun dienst. Twitter-gebruikers op iOS van Apple kunnen nu “tipping services” van derden koppelen aan hun Twitter-profiel. Dat omvat de mogelijkheid om zowel Bitcoin-adressen als Lightning Network-adressen te koppelen.

Daarnaast voegt Twitter ook een NFT-verificatie functionaliteit toe aan het platform. Een exacte tijdlijn is nog niet bekend, slechts dat deze functie in ontwikkeling is. het bedrijf zei dat het ook van plan is om authenticatie voor NFT’s, of niet-vervangbare tokens, te ondersteunen door mensen hun crypto-wallets te laten verbinden. “NFT-authenticatie komt in de vorm van een badge, getoond op profielfoto’s, die de NFT van de eigenaar als authentiek markeert”, zei een woordvoerder van het bedrijf.

De “Tips” functionaliteit wordt vandaag al uitgerold op de iOS-app van Twitter en zal “binnenkort” ook beschikbaar worden op de Android-systemen.

De functie maakt deel uit van het initiatief van Twitter om het genereren van inkomsten vanuit Twitteraccounts te vergemakkelijken. Twitter gebruikers met een grote following kunnen zo op een eenvoudige manier hun activiteit monetizen. De aankondiging ging niet in op de vraag of en wanneer de functionaliteit zal worden uitgebreid naar Twitter op internet.

Twitter heeft de Tipping functionaliteit nu al een paar maanden getest maar stelde het pas donderdag algemeen beschikbaar. Naast Bitcoin laat Twitter gebruikers negen traditionele betalingsproviders, waaronder Venmo en Cash App, verbinden met hun profielen om fooien te accepteren. Twitter verwerkt de betalingen niet zelf.

De Bitcoin-tipping functie wordt mogelijk gemaakt door Strike, een wallet applicatie die draait op het Lightning Network-protocol. Lightning is ontworpen om snellere en goedkopere transacties met Bitcoin mogelijk te maken. Het bedrijf erachter heeft financiering ontvangen van Twitter-CEO Jack Dorsey die in juni nog tweette dat het “slechts een kwestie van tijd” was voordat Twitter betalingen via het protocol ondersteunde.

Behalve hun Strike-gebruikersnamen kunnen Twitter-gebruikers ook hun Bitcoin-adressen aan hun profiel toevoegen, die mensen vervolgens kunnen kopiëren en plakken in hun wallet naar keuze om fooien te sturen.