De leider van de recente Twitter hack bezit naar verluidt meer dan $3 miljoen aan bitcoin. De vermeende leider van deze hack was de 17-jarige Graham Ivan Clark. 

Tampa Bay Times meldde zondag dat de hacker volgens de advocaat 300 bitcoin zou bezitten. Op basis van de huidige koers zou dit een waarde hebben van $3,4 miljoen dollar, om en nabij de €2,9 miljoen euro. De borgtocht werd door het gerechtshof vastgesteld op  $725.000 tijdens de eerste zitting. Dit bedrag zou echter niet zijn buitgemaakt tijdens de Twitter-hack maar daarvoor al in het bezit zijn van de 17-jarige.

Afgelopen vrijdag, 31 juli, werd Clark door de autoriteiten gearresteerd. Clark wordt gezien als de leider en het brein achter de hack. Tijdens de hack werden er rond de 30 grote accounts gehackt en werden er berichten geplaatst waarop “bitcoin-giveaways” werden gehouden. Mensen moesten bitcoin sturen naar een adres en zouden hier het dubbele voor terugkrijgen. Een methode die vaker wordt gebruikt maar nu voor het eerst uit naam van de grote accounts. Onder de gehackte accounts waren onder andere Elon Musk, Barack Obama, Binance en vele andere accounts.

In totaal werd er in één middag zo’n $117.000 aan cryptocurrency naar de hackers gestuurd. Naast Clark zijn er in Californië zijn ook twee medeplichtigen aangeklaagd.

In een ander onderzoek vorig jaar namen de autoriteiten al 400 bitcoin in beslag van Clark, maar moesten er later 300 teruggeven. Hoewel aanklagers hebben gesuggereerd dat de bitcoin-voorraad van Clark illegaal is verkregen, heeft zijn advocaat beweerd dat het legitiem was omdat de autoriteiten het teruggaven.

Clark wordt nu beschuldigd van zeventien beschuldigingen van communicatiefraude, elf beschuldigingen van frauduleus gebruik van persoonlijke informatie, één beschuldiging van inbraak in een elektronisch apparaat en een andere beschuldiging van georganiseerde fraude.