Een groot aantal van de tokens die wij aanbieden op ons platform draaien op het Ethereum netwerk, dit zijn zogeheten ERC20 tokens. Een ERC20 token wordt dan ook verzonden over de Ethereum blockchain. 

De laatste paar weken is het netwerk een stuk drukker geworden dan voorheen. Dit heeft als gevolg dat de transactiekosten voor het verzenden gigantische pieken maken. Sommige tokens hebben al een transactiefee aangetikt van over de $30,- dollar aan waarde. Deze transactiekosten zijn voor het netwerk en worden ingehouden tijdens het verwerken van de transactie door het netwerk zelf. Dit bedrag is dus NIET voor Bitcoin Meester.

Voorheen rekende we een vast (relatief klein) bedrag om deze kosten te betalen. Echter zijn de kosten zo hoog nu dat het ons enorm veel zou kosten om dit zelf te betalen. Als oplossing was hiervoor in eerste instantie bedacht om een minimumwaarde in te stellen van omgerekend €100,-. Het nadeel hieraan is dat het klanten die een lagere waarde moeten versturen voor een specifieke transactie in de weg zou zitten. We hebben ons gerealiseerd dat dit voor veel klanten nog nadeliger zou zijn en daarom besloten om de transactiekosten direct door te berekenen aan de klant. Omdat deze kosten constant variëren is dit de eerlijkste oplossing.

Wanneer je nu een ERC20 token verstuurt wordt er exact aangegeven hoeveel van het bedrag zal worden ingehouden door het netwerk. Zo kom je zelf dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Wel is het belangrijk om hiermee rekening te houden bij het versturen.