Over de afgelopen 21 dagen is de cryptomarkt met 58% gestegen, wat neerkomt op een bedrag van $700 miljard. Hiermee overschrijdt de totale crypto marktkapitalisatie $1,9 biljoen dollar, waarmee dit niveau voor het eerst sinds 18 mei werd geretoucheerd. 

De hoogste waardering ooit was op 11 mei dit jaar, toen de totale marktwaarde $2,5 biljoen bedroeg,

In lijn met de sterke hersteltrend hebben grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) hun niveaus van medio mei opnieuw getest in termen van marktkapitalisatie. Zo bereikte Bitcoin maandag een marktwaarde van meer dan $860 miljard. 

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft nog meer winst geboekt sinds de dip van juli, met een stijging van bijna 81% van $204 miljard op 20 juli tot $369 miljard op maandag. De cryptocurrency onderging op 5 augustus een grote netwerkupgrade, waarbij de ETH-prijs met 50% steeg na de hard fork van London.

De recente stijging lijkt (wederom) in eerste instantie te zijn aangewakkerd nadat Tesla-CEO Elon Musk op 22 juli onthulde dat zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX Bitcoin bezit. De CEO zei ook dat Tesla van plan was cryptobetalingen voor auto-aankopen te hervatten vanwege een aanzienlijke daling van de percentage niet-hernieuwbare energie dat wordt gebruikt voor Bitcoin-mining. De eerdere beslissing van Musk om BTC-betalingen bij Tesla stop te zetten – vanwege het hoge energieverbruik van de valuta – werd gezien als een belangrijke oorzaak voor de prijscrash van Bitcoin in mei.