Wat is Theta?

Theta is een gedecentraliseerd video distributienetwerk met een eigen blockchain. Theta’s blockchain is ontworpen om het delen van bandbreedte te stimuleren.

Content distributie netwerken (CDN’s) hebben momenteel te kampen met een slecht bereik naar landen die momenteel minder ontwikkeld zijn. Dit resulteert in een kostbare opzet en een gecentraliseerde opbouw met risico op misbruik en uitval van de service. Theta biedt daarnaast een verbeterde variant van de huidige infrastructuur die onvoorbereid lijkt op de steeds snellere en grotere eisen waar het mee te maken heeft als gevolg van 4K, 8K, VR en andere beelden die zich snel ontwikkelen en steeds groter worden.

Om dit probleem te tackelen bouwt Theta een peer-to-peer (P2P) netwerk wat als doel heeft om deze problemen op te lossen. Blockchain kan hierbij helpen om de leveringskwaliteit continu hoog te houden vanwege de decentrale infrastructuur.

Theta 

De Token die de blockchain van Theta aanvoert is Theta. Het Theta-token functioneert als een stimuleringsmechanisme dat gebruikers aanmoedigt om hun ongebruikte geheugen en bandbreedte te delen, en dient als video-caching en relay-nodes voor het netwerk. De Theta Token was oorspronkelijk een ERC-20 token welke is gestart in de vorm van een ICO. Theta is ondertussen over op een eigen mainnet en afgelopen mei heeft Theta de lancering van Mainnet 2.0 aangekondigd.

Tijdens de ICO werd 1 THETA verkocht tegen 0.12 USD in de vorm van Ethereum

De total supply bedraagt 1 miljard THETA waarvan er op dit moment 870,502,690 THETA in omloop is. 40% hiervan werd gereserveerd en uitgegeven tijdens de ICO.

Prijshistorie Theta 

De totale ROI van Theta sinds de ICO is 49.98%. THETA heeft momenteel positie #44 op basis van totale marktkapitalisatie. THETA heeft de afgelopen maanden een grote stijging laten zien en beleefde op 27 mei 2020 haar all-time-high van $0.555652 USD. Eerder dit jaar ging het echter wat minder met de munt en bereikte het de huidige all-time-low van $0.039771 USD op 13 maart 2020.

De totale huidige marktkapitalisatie is $200,768,404 USD.

TFuel

Theta Fuel is een andere aan het Theta-protocol gerelateerde cryptocurrency. TFUEL kan worden beschreven als het operationele token van het Theta-protocol. Gebruikers kunnen Theta Fuel gebruiken om transacties te voltooien, zoals interactie met of implementatie van smart contracts.

Partnerships

Theta.tv, een onderdeel van het Theta platform, zal op de toekomstige smartphones van de Galaxy reeks van Samsung standaard worden geïnstalleerd. Dit betekent ook dat in een toekomstige update de software ook zal worden toegevoegd. Hiermee krijgt het platform 75 miljoen gebruikers erbij. 

Ook heeft Theta recent aangekondigd een samenwerking aan te gaan met Google middels “The Enterprise Validator Program” wat betekent dat meerdere partijen ervoor gaan zorgen dat transacties op het Theta netwerk worden geverifieerd en goedgekeurd. Hierbij heeft Theta ook aangegeven de Cloud Service van Google te gaan gebruiken. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om nodes te laten lopen via de Google Cloud marketplace. 

Na de aankondiging van de samenwerking met Google schoot de prijs van Theta met ruim 1.000% omhoog. De verwachting is dat we in de toekomst alleen nog maar meer samenwerkingen met Theta en andere grote partijen zullen zien.