Elon Musk en Bitcoin, het nieuws lijkt bijna over niets anders meer te gaan de laatste paar maanden. Waar Musk werd onthaald als een god in de crypto-wereld toen hij aankondigde dat Tesla 1,5 miljard dollar aan Bitcoin op de balans had staan daalde zijn status net zo snel nadat hij aankondigde dat Tesla geen Bitcoin meer zou accepteren vanwege het hoge stroomverbruik. Sindsdien lijkt Musk iets kalmer te zijn geworden en zijn de series tweets flink afgenomen.

Maar ondanks de recente zorgen van Musk over de milieu-impact van bitcoin, heeft Tesla geen Bitcoin meer verkocht. Elon Musk’s bedrijf voor elektrische voertuigen meldde geen nieuwe verkopen of aankopen van digitale activa, volgens de presentatie van de Q2-resultaten van maandag. Het bedrijf bezit nog steeds $1,3 miljard in bitcoin.

Tesla kondigde in februari aan dat het voor $ 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Later in het eerste kwartaal verminderde het bedrijf zijn bitcoin-positie met 10%, een verkoop die de inkomsten van dat kwartaal met $272 miljoen verhoogde. Onlangs onthulde Musk ook dat een van zijn particuliere bedrijven, SpaceX, bitcoin bezit.

Wel werd er door Tesla een waardevermindering van $23 miljoen op zijn bitcoin-holdings gerapporteerd. Bitcoin wordt beschouwd als een voorraadactiva, wat betekent dat volgens algemeen aanvaarde boekhoudprincipes de waarde ervan wordt geregistreerd tegen de laagste prijs die bitcoin in het kwartaal heeft bereikt.