Heb je toevallig nog ergens $10 miljoen aan DOGE liggen? Goed nieuws! Je kan dan namelijk een nieuw jacht(je) kopen. Eigenaren van het Italiaanse superjacht Vianne accepteren namelijk een aanbetaling van 10% in fiat-valuta en de rest in crypto voor hun ruim 50 meter lange jacht.

De eigenaren van het Italiaanse jacht Vianne zeiden dat geïnteresseerden het schip kunnen kopen met bitcoin (BTC), ether (ETH), dogecoin (DOGE) of zelfs SOL, FTM, BNB of “top tier” non-fungible tokens (NFT’s) uit de CryptoPunk- of Bored Ape Yacht Club-collecties.

Vianne staat te koop voor $10 miljoen, mocht dat nog net iets boven je budget zijn kan je er ook voor kiezen om het jacht deze winter te huren voor slechts $196.000 per week in het Caribisch gebied. Je hoeft je niet te vervelen, het jacht beschikt namelijk over een jacuzzi op het sky-deck en biedt plaats aan 12 gasten. Mocht je toch besluiten dat je tussentijds terug naar wal wil, dan kan er gelukkig een helikopter landen op het dek.

“Terwijl cryptocurrency-betalingen in de jachtindustrie toenemen, zou dit van Vianne het grootste jacht ooit maken dat met NFT’s is gekocht”, zeiden de eigenaren van het schip in hun verklaring.

De mogelijkheid om dit superjacht te betalen met cryptocurrency is een teken dat ook de  luxegoederenindustrie ziet dat er wat uit crypto te halen valt.

“Vooral in de afgelopen 12 maanden zijn we geneigd om transacties te doen met crypto, waar relevant en mogelijk”, vertelde de family office van de eigenaar via e-mail aan crypto-nieuwssite CoinDesk. “We zijn bezig met de aanschaf van een groter jacht voor de eigenaar, en als/wanneer we transacties uitvoeren, zouden we zeker in crypto betalen (stablecoins, [altcoins], enz.) als het een optie is.”