De gemeente Zermatt, Zwitserland – de thuisbasis van de iconische Matterhorn – accepteert nu als tweede stad in Zwitserland belastingbetalingen in Bitcoin (BTC).

Om de nieuwe optie voor belastingbetaling te bewerktstelligen, hebben de autoriteiten van Zermatt een partnerschap gesloten met Bitcoin Suisse, het grootste crypto-bedrijf voor financiële diensten in Zwitserland.

Bitcoin Suisse heeft als taak om Bitcoin om te zetten naar Zwitserse franken en vervolgens het bedrag over te boeken naar de bankrekening van de gemeente
Volgens een aankondiging van Bitcoin Suisse begon gemeente Zermatt op 28 januari van dit jaar met het accepteren van Bitcoin als officieel betaalmiddel voor de belastingen.

Belastingbetalers kunnen hun belastingen in Bitcoin betalen via een point-of-sale tool geïnstalleerd in het stadhuis van Zermatt of via een online betalingsportaal. Om online belasting te betalen met Bitcoin moeten de belastingbetalers echter bij de belastingdienst van Zermatt een aanvraag indienen voor een crypto-betalingsoplossing.

Romy Biner-Hauser, de burgemeester van Zermatt, schetste dat de nieuwe optie voor belastingbetalingen bedoeld is om te voldoen aan de toegenomen vraag naar op Bitcoin gebaseerde belastingbetalingen:

“Een innovatieve, pioniersgeest is een van de handelsmerken van Zermatt. Daarom ondersteunen we bewoners graag bij het bieden van de oplossingen die ze nodig hebben.”

De stad Zug werd de eerste in Zwitserland die Bitcoin-betalingen in 2016 zelfs al accepteerde, zei Bitcoin Suisse. De hoofdstad van de “Crypto Valley” van Zwitserland begon Bitcoin-betalingen te accepteren voor bepaalde stadsdiensten zoals openbare nutsbedrijven in mei 2016.

Terwijl Zwitserland zijn crypto-financiële dienstensector blijft uitbreiden in termen van Bitcoin-aangedreven belastingbetalingen, hebben sommige internationale autoriteiten onlangs een dergelijke optie als te riskant beschouwd vanwege de hoge volatiliteit van Bitcoin.