De stad Miami zal binnenkort een “bitcoin-dividend” uitdelen aan haar burgers kondigde de burgemeester van Miami, Francis Suarez, donderdagochtend aan in een gesprek met Coindesk TV.

De uitgekeerde winsten zijn verzameld middels het staken van de cryptocurrency, 

“We worden de eerste stad in Amerika die een bitcoin-opbrengst als dividend rechtstreeks aan haar inwoners geeft”, zei Suarez.

De opbrengst komt uit het staken van de eigen cryptocurrency van de stad, MiamiCoin, die begin dit jaar werd geïntroduceerd en in de afgelopen drie maanden al meer dan $21 miljoen voor Miami heeft verdiend. Suarez merkte op dat als je die inkomsten op jaarbasis zou berekenen, dit ongeveer een vijfde zou zijn van Miami’s totale jaarlijkse belastinginkomsten van $400 miljoen.

De betaling zal worden voltooid via een digitale wallet welke de stad in samenwerking met een aantal cryptocurrency exchanges zal ontwikkelen. Op de lange termijn zei Suarez dat de aanpak de noodzaak voor inwoners van Miami om belastingen te betalen, zou kunnen elimineren, wat ‘revolutionair’ zou zijn.

“Ik zie heel snel een wereld waarin het Satoshi-systeem wordt gebruikt om betalingen te doen”, zei burgemeester Suarez. “We moeten begrijpen dat we willen dat je bitcoin vasthoudt, maar we willen ook het nut van bitcoin vergroten.”