S&P Dow Jones Indices, een divisie van financiële gegevensprovider S&P Global Inc, maakt vandaag bekend dat het in 2021 cryptocurrency-indices zal lanceren. 

De producten van het merk S&P DJI zullen gegevens van het in New York gevestigde virtuele valutabedrijf Lukka gebruiken op meer dan 550 van de best verhandelde munten, aldus de bedrijven. De klanten van S&P zullen met de indexprovider kunnen samenwerken om op maat gemaakte indices en andere benchmarkingtools voor cryptocurrencies te creëren, zeiden S&P en Lukka in een gezamenlijke verklaring.

“Nu digitale activa zoals cryptocurrencies een snel opkomende activaklasse aan het worden zijn, is de tijd rijp voor onafhankelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmarks”, zegt Peter Roffman, wereldwijd hoofd van innovatie en strategie bij S&P Dow Jones Indices aan persbureau Reuters.

Cryptocurrencies bestaan ​​al meer dan een decennium, maar trekken de afgelopen jaren meer belangstelling van grote financiële bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Micro Strategy of. PayPal dat onlangs bekend maakte crypto aan te bieden.

De opkomst van meer reguliere marktinfrastructuur heeft de activaklasse toegankelijker gemaakt voor institutionele beleggers, waarbij hedgefondsbeheerders zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller zeggen dat ze bitcoin opnemen in hun brede investeringsstrategieën.