NFT’s doet de meeste mensen denken aan (te) dure digitale plaatjes. Bijvoorbeeld een pixelachtig plaatje van een poppetje of een schilderij dat alleen digitaal bestaat en voor miljoenen wordt verkocht. Gelukkig kan er veel meer met deze “nieuwe” technologie worden gedaan. De blockchain-technologie heeft een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden geopend. Betalingen kunnen een stuk sneller dan via de normale bank en met veel minder kosten. Maar het is ook mogelijk om te gamen via de blockchain. Een voorbeeld daarvan is Axie Infinity, dat sinds 2018 bestaat en steeds populairder wordt. Wat dat te maken heeft met Smooth Love Potion (SLP) leggen we je graag uit.

>> Smooth Love Potion (SLP) kopen

Wat is Smooth Love Potion (SLP) en hoe werkt het?

Smooth Love Potion (SLP) is een ERC-20 token – een token dat draait op het Ethereum netwerk. Deze token kan worden gebruikt in het populaire NFT-spel Axie Infinity. De rol van Smooth Love Potion binnen het spel is heel breed. SLP levert onder andere (digitaal) geld op voor de Axie Infinity-spelers. Binnen het Axie Infinity spel kunnen spelers SLP gebruiken om digitale huisdieren genaamd “Axies” te fokken, die vervolgens binnen het spel kunnen worden verkocht als NFT’s aan andere spelers. SLP dient daarmee dus een echt doel. Buiten het spel kunnen bezitters de SLP-tokens kopen en verkopen, bijvoorbeeld op Bitcoin Meester. Om SLP te verdienen binnen het spel, kunnen spelers dagelijkse missies voltooien, tegen andere spelers in de Arena vechten of vechten in de Adventure-modus.

Een lang verhaal kort; Smooth Love Potion (SLP) is een cryptovaluta die in het Axie Infinity-spel wordt gebruikt maar ook daarbuiten kan worden verhandeld.

SLP verdienen binnen Axie Infinity

SLP kan door de spelers worden verdiend door dagelijkse missies te voltooien of door gevechten of avonturen in het spel aan te gaan, bijvoorbeeld met tegenstanders. Na het verdienen van een bepaald aantal SLP, kunnen gamers beginnen met het fokken van hun eigen unieke Axies. De kosten voor het fokken van elke Axie verschillen en zijn afhankelijk van het aantal rassen van de bestaande Axies. Axies kunnen elk maximaal 7 keer broeden. Hoe hoger het aantal rassen, hoe meer SLP er nodig is om te kunnen fokken.

Na het fokken worden de gebruikte SLP “geburnd” oftewel verbrand. Omdat spelers slechts een bepaald aantal SLP per dag in het spel kunnen verdienen wordt er verwacht dat de vraag naar tokens zal toenemen als spelers proberen het spel voor te blijven.

Meer dan alleen gamen

SLP is dus meer dan alleen een token voor het fokken van nieuwe digitale huisdieren. Het is ook een manier om spelers te belonen wanneer ze nieuwe niveaus bereiken binnen het spel of gevechten winnen met hun Axies. Aan de andere kant kunnen de SLP bezitters deze verhandelen op een platform zoals Bitcoin Meester.

Wat maakt Smooth Love Potion uniek?

Smooth Love Potion is een token dat wordt gebruikt in een spel, maar ook daarbuiten actief wordt verhandeld op verschillende beurzen. Dat is vrij uniek. Het is een beetje hetzelfde als je de muntjes uit Super Mario kunt verdienen in het spel en buiten het spel kunt verkopen.  Ook heeft het spel Axie Infinity een eigen draai gegeven aan de NFT’s en blockchain technologie. Ze hebben een uniek play-2-earn model gemaakt.