De cryptovriendelijke bank Silvergate zag in het eerste kwartaal van 2020 een toename van het aantal digitale valutaklanten en het Bitcoin-handelsvolume.

Op 29 april heeft Silvergate een transcript ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de winst in het eerste kwartaal van het jaar 2020. Volgens dit transcript groeide het handelsvolume van Bitcoin (BTC) op het Silvergate Exchange Network (SEN) van de bank met zo’n 75% in het eerste kwartaal van 2020. Het BTC-transactievolume van SEN steeg ook met 118%, met meer dan 31.000 transacties.

Momenteel bedient de bank 850 cryptocurrency gerelateerde klanten, waaronder cryptocurrency-exchanges, miners en wereldwijde investeerders.

Ondanks het crypto-bloedbad afgelopen maart, waarin veel houders negatieve opbrengsten zagen, meldde Silvergate “een vrij aanzienlijke stijging” van deposito’s van omgerekend $ 447 miljoen aan BTC na de daling van 12 maart. Gebaseerd op de prestaties van het bedrijf voor de rest van het eerste kwartaal, gelooft Silvergate dat het “goed gepositioneerd” is voor de extra uitbreiding van digitale activa en potentiële volatiliteit in de toekomst.

Volatiliteit was een goede test

Silvergate geeft aan dat de volatiliteit een goede test was voor SEN. In de pilot fase biedt de beurs de optie tot handel met hefboomwerking aan geselecteerde institutionele klanten die BTC gebruiken:

“Een van de dingen die we in de pilot graag wilden testen, was het mechanisme waarmee we onze klanten dekkingstekorten dekken en / of of we bitcoin-onderpand moeten liquideren. Om dat echt te testen, moet je enige volatiliteit in de activa zien … we hebben in het eerste kwartaal nogal wat volatiliteit gezien en ik ben blij om te zeggen dat onze monitoring goed werkte ”

Via dit programma keurde Silvergate 12,5 miljoen dollar goed voor door BTC gedekte leningen voor Q1.