Een week na Bitcoin-halving spreken investeerders positiever over de munt dan ze de afgelopen 2,5 jaar op enig moment hebben gedaan volgens crypto-gegevensbedrijf The TIE.

Joshua Frank, Chief Executive Officer (CEO) van The TIE, sprak zich uit en zei dat de 30-daagse gemiddelde sentimentscore – het aantal positieve beoordelingen in verhouding tot het aantal negatieve beoordelingen – van Bitcoin (BTC) het hoogste is dat het bedrijf ooit heeft opgenomen.

Behalve het dagelijkse sentiment waren de 30-daagse gemiddelde tweetvolumes voor BTC ook op een recordhoogte voor 2020. Op 17 mei waren er 31.111 tweets over cryptocurrency met woorden als “Bitcoin”, “gold”, “trade” en ” halving”. Zelfs auteur JK Rowling en tech-gigant Elon Musk wisselden tweets uit over het onderwerp.

Deze gegevens tonen dat de markt er extreem optimistisch uitzag, waarbij de overgrote meerderheid van de woorden die beleggers op Twitter op 18 mei gebruikten, positief waren. Ook voor de halving vond de TIE een ‘matig sterke en positieve’ correlatie tussen vermeldingen over de halving van Bitcoin en de prijs van de munt.

Terwijl de Halving een positief gespreksonderwerp blijft voor BTC, komt het digitale goud verhaal opnieuw naar voren als het dominante verhaal in deze tijd van extreme economische onzekerheid.