In Februari 2022 heeft de Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) het eerste blockchain lab van de Benelux geïntroduceerd in voormalig koepelgevangenis Cupola XS te Haarlem. Het blockchain lab heeft als doel de adoptie van blockchain technologie te versnellen en het klimaat voor Web3, Crypto, DeFi en NFT te verbeteren, door het opzetten van onderzoeksprojecten, het organiseren van events en community- en lobbyactiviteiten. Bitcoin Meester heeft hetzelfde streven en is daarom sinds Mei 2022 officieel een samenwerking aangegaan met Cupola XS en het blockchain lab.

Wie is BCNL?
De Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) is sinds 2016 de brancheorganisatie voor blockchain-technologie in Nederland. BCNL is een stichting die Blockchain – Crypto – Web3 – startups en scale-ups in Nederland samenbrengt. Zij organiseren educatieve evenementen met het oog op zakelijke en maatschappelijke uitdagingen, waarbij verschillende belanghebbenden samenwerken, kennis delen en oplossingen creëren. Gezamenlijk doel van BCNL en Bitcoin Meester is een samenwerking om met behulp van bijvoorbeeld community en events de adoptie van blockchain technologie en toepassingen door het MKB te versnellen.

In november organiseren zij bijvoorbeeld weer de Dutch Blockchain Week waar Bitcoin Meester uiteraard aanwezig zal zijn. Benieuwd wat BCNL nog meer doet en organiseert? Raadpleeg dan hier hun website.

Wie is Cupola XS?

Cupola XS is de techcampus voor digitalisering van het MKB. Zij zijn gevestigd in de Koepel in Haarlem, die vroeger diende als gevangenis en is omgebouwd tot een techcampus. Cupola XS verbindt talent aan bedrijfsvraagstukken en heeft toegang tot alle kennisinstellingen in de regio en hun duizenden studenten. Er zijn 7 Digitalisering Labs in de Koepel: Online Marketing, Blockchain, Digital Security, AI & Data, Office, FinTech en Cloud. Deze labs sluiten mooi aan op de innovaties en uitdagingen van de cryptomarkt. Tevens organiseert Cupola XS evenementen waar Bitcoin Meester regelmatig aanwezig zal zijn om contact te houden met de ontwikkelingen binnen de markt en om inspiratie op te doen voor de ontwikkeling van ons platform.

Meer weten wat Cupola XS precies doet? Klik hier om door te gaan naar hun website.