Disclaimer: Dit artikel is geen financieel advies en dient puur ter educatieve doeleinden.

PlanB, de maker van het stock-to-flow-model, twijfelt er niet aan dat de prijs van Bitcoin op schema ligt om in december 2021 een koers van maar liefst $100.000 te bereiken.

De ‘verborgen’ analist verwacht dat volgens zijn huidige berekeningen bitcoin in december 2021 meer dan $100.000 waard zou zijn. 

Een flinke uitstpraak, bitcoin zou namelijk in de aankomende 12,5 maand met ruim 545 procent moeten stijgen om aan deze prijs te komen. Als gevolg van een dergelijke stijging zou marktkapitalisatie van het activum bijna $2 biljoen bedragen.

Wat is het S2F-model?

Het stock-to-flow (S2F) model probeert aan de hand van het aanbod (stock) lange termijn voorspellingen te doen. In het model wordt rekening gehouden met het totale aanbod aan bitcoin en de halving van de blockreward. 

De achterliggende theorie is dat naarmate het aanbod van bitcoin in de loop der tijd afneemt, doordat er minder nieuwe munten worden uitgegeven door het netwerk, de inflatie voortdurend zou kunnen stijgen wat zou resulteren in een opwaartse trend van het activum.

Het originele stock-to-flow model paper is hier te lezen.

Aan de hand van de aanbodcurve van bitcoin en de volgende halving events schat het model in dat de marktkapitalisatie op $5,5 biljoen zou kunnen oplopen.

In een tweet gaf PlanB aan dat hij er nog steeds alle vertrouwen in heeft dat de prijsprojectie van $100.000 voor Bitcoin van het S2F-model werkelijkheid zal worden.

Tot dusverre is Bitcoin na de halvering gestegen van $ 8.700 naar $ 15.500, met een stijging van 78,1% in zes maanden tijd.

In bovenstaande grafiek, welke is bijgevoegd in de tweet van PlanB, is te zien hoe de koers correspondeert met het model.