Ripple, een groot cryptocurrency-bedrijf dat op XRP gebaseerde producten ontwikkelt, blijft actief rechten claimen op nieuwe zakelijke handelsmerken.

Ripple, het bedrijf achter de munt XRP, heeft in de afgelopen maand vier handelsmerk aanvragen ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO), volgens de USPTO-website. De laatste aanvraag werd gedaan op 19 augustus voor het nieuwe handelsmerk genaamd “Ripple Impact” welke is bedoeld om categorieën van liefdadigheidsstichtingen te dekken, hieronder vallen onder andere fondsenwervende activiteiten en kapitaalverbetering voor handelsmerk, aldus Ripple. Een week eerder, op 11 augustus diende Ripple een aanvraag in voor drie andere handelsmerk aanvragen. De aanvraag bevat de handelsmerken Ripple Impact, Ripple X en Ripplex welke volgens de beschrijvingen verwijzen naar handelsmerken voor elektronische betaaldiensten en geldgeschenken in fiat valuta. In de aanvraag, welke hier in te zien is, richt de handelsnaam zich op het volgende:

“Merkregistratie is bedoeld om de categorieën elektronische financiële diensten te bestrijken, namelijk monetaire diensten voor het ontvangen en uitbetalen van geldovermakingen en geldgeschenken in fiat valuta en virtuele valuta’s via een computernetwerk en voor het uitwisselen van fiat valuta en virtuele valuta’s via een computernetwerk [. ..] “

Volgens de openbare gegevens wachten alle vier de handelsmerken nog op onderzoek door de USPTO op het moment van publicatie.