Vorige week, op 22 december, werd bekend dat de Amerikaanse SEC Ripple CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen zou aanklagen voor het voeren van een “niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten. “

Als gevolg zijn er meerdere Amerikaanse beurzen die aangeven de handel in XRP (tijdelijk) te staken.

De in Amerika gebaseerde cryptocurrency-beurs Coinbase zal de handel voor XRP opschorten als reactie op het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission juridische stappen onderneemt tegen Ripple. Crypto-uitwisseling OKCoin kondigde ook aan dat het XRP-handel en stortingen zou opschorten na het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission juridische stappen zou ondernemen tegen Ripple.

Na de aankondiging van Coinbase daalde de prijs van XRP onmiddellijk met meer dan 25%, van $0,28 naar $0,21 op het moment van publicatie. Dit is de laatste in een reeks bearish bewegingen voor het token, waarvan de prijs met 52% is gedaald sinds de SEC-aankondiging.

Vooralsnog zijn er enkel Amerikaanse beurzen die hebben moeten besluiten om de handel in de XRP token te staken. Voor Bitcoin Meester en Bitladon, welke beide in Nederland staan geregistreerd, verandert er voorlopig niets.