REEF Finance in het kort

Reef maakt de drempel om in Decentralized Finance (DeFi) te beleggen een stuk lager. Voor gebruikers van Reef is er de mogelijkheid om een portefeuille met een enkele klik te diversifiëren. Het fungeert als het ware als een one-stop-shop voor DeFi-projecten. Gebruikers hebben toegang tot hun portefeuille zonder te hoeven schakelen tussen verschillende applicaties. Dit is mogelijk doordat Reef meerdere blockchains met elkaar verbindt waaronder Ethereum, de Binance Smart Chain, Plasma en Avalanche. Gebruikers hebben toegang tot verschillende beurzen en markten. Door middel van slimme contracten combineert Reef de liquiditeit van deze markten met elkaar. Zo kan er eenvoudig op het platform worden gehandeld. De native utility-token is REEF.

Reef Finance kopen doet u op Bitcoin Meester!

Wat is Reef Finance (REEF)?

Reef Finance (REEF) is een project dat draait op het Polkadot netwerk. Reef biedt uit zichzelf een multi-chain smart yield-engine en liquiditeits aggregator waarin elk DeFi-protocol kan worden geïntegreerd. Doordat Reef Finance wordt aangedreven door Polkadot inhereert het daardoor hetzelfde beveiligingsmodel en maakt het transacties tussen verschillende DeFi-protocollen mogelijk. Reef maakt de drempel tot het DeFi-landschap voor beleggers een stuk lager. Reef is gebouwd op een chain van verschillende slimme contracten die worden samengesteld en geïntegreerd bovenop het bestaande ecosysteem. Het stelt de gebruikers van Reef in staat om met een enkele klik te investeren via meerdere verschillende DeFi-platforms en vermindert de noodzaak om de output van de activiteiten handmatig te beheren. De infrastructuur van Reef Finance ondersteunt dus meerdere ketens, waaronder Ethereum, de Binance Smart Chain, Plasma, Moonbeam en Avalanche. De gebruikers van Reef krijgen hierdoor toegang tot een groot aantal verschillende DeFi-platforms. Het bijbehorende REEF-token, welke u op Bitcoin Meester kunt verhandelen, is een utility-token dat onder andere wordt gebruikt om te stemmen op nieuwe voorstellen. Denk hierbij aan het vrijgeven van nieuwe functies, het aanpassen van bepaalde parameters in het systeem en meer. Naast governance kan het token ook worden gebruikt om fees op het protocol te betalen.

Waarvoor wordt de REEF token gebruikt?

Zoals we hierboven aangeven is REEF het native utility-token van Reef Finance. De token heeft de volgende use-cases:

Governance: de token wordt gebruikt om te stemmen over nieuwe voorstellen. Bijvoorbeeld het vrijgeven van nieuwe functies en het opnieuw aanpassen van bepaalde parameters in het systeem.

Protocolkosten: de token wordt gebruikt om vergoedingen voor operaties in het protocol te betalen. Denk hierbij aan herverdeling, herbalancering en andere activiteiten.

Staking: REEF kan worden ingezet in verschillende pools om rente te verdienen met geprefereerde APR.

Waarom Polkadot en niet Ethereum?

Reef draait op het Polkadot netwerk, en dus niet op het Ethereum netwerk. Dit biedt een aantal voordelen voor de gebruikers. Zo zijn de transactiekosten een stuk lager en ligt de snelheid hoger. Ethereum heeft vaak last van de drukte en brengt hoge kosten met zich mee om transacties te versturen, op drukke momenten tot enkele tientallen euro’s per transactie.

Dit zal in ieder geval blijven totdat Ethereum 2.0 volledig is geïmplementeerd, wat waarschijnlijk nog een tijdje zal duren.

Polkadot voorkomt daarentegen al deze problemen. De onafhankelijkheid van Parachains op het netwerk voorkomt netwerkcongestie. Het ondersteunt tevens Reef’s cross-chain functionaliteit via het ‘Bridge’ protocol. Door deze blockchain-innovatie te implementeren, kan Reef vertrouwen op producten en diensten van verschillende netwerken in één interface.