PWC-office

De vestiging van PwC in Luxemburg gaat per 1 oktober aanstaande bitcoins accepteren als betaalmiddel.

Het internationaal accountants- en belastingadviseursbedrijf zal hiermee de eerste financiële instelling zijn binnen de EU waar er betaald kan worden met bitcoins.

Directeur van de crypto-afdeling binnen PwC, Thomas Campione, vertelt in de toelichting dat PwC weinig keuze had dan bitcoins te accepteren als betaalmiddel.
‘Het was ons eigenlijk wel duidelijk dat we niet in de techniek kunnen blijven investeren, promoten en ondersteunen zonder dat we het zelf accepteren als betaalmiddel’.

Volgens een woordvoerder van het Nederlandse kantoor van PwC gaat het hier nog om een proef welke op dit moment slechts in het relatief kleine Luxemburg wordt uitgevoerd.
Tijdens deze test zal er worden gekeken naar de vraag naar het alternatieve betaalmiddel, hoe het werkt en hoe de technologie zich zal ontwikkelen.

De koers van de munt schommelt natuurlijk ook behoorlijk wat voor een bedrijf als PwC een risico kan zijn waar het zich aan blootstelt.

Alleen Bitcoin

Vooralsnog is de proef alleen met de Bitcoin en zullen munten als Ethereum en Litecoin (nog) niet worden geaccepteerd.
De reden die PwC hiervoor geeft is dat de Bitcoin de meeste gangbare munt is op dit moment.
In een later stadium kan er eventueel gekeken worden naar uitbreiding van het munten-assortiment.

Hoelang loopt de proef?

Op dit moment is er nog geen einddatum voor de proef afgesproken.
Wanneer het een succes blijkt en er een grote vraag naar is wordt het verder uitgerold over het netwerk van PwC binnen Europa.
Luxemburg als proeftuin heeft het voordeel dat het land lid is van de EU.
Dit neemt een aantal obstakels uit de weg om het project uit te breiden binnen Europa.