De winnaars van het NK Beach 2022 in Aalsmeer zullen hun prijzengeld ontvangen in Bitcoin. Bitcoin Meester zal een crypto-wallet met de gewonnen Bitcoin aanbieden aan de kampioen van het toernooi, dat plaatsvindt in het weekend van 9 en 10 april. De twaalf beste dames- en herenteams van Nederland zullen zich via een knock-out systeem plaatsen voor de finale. De winnaars van het vorige NK zijn de koppels Emi van Driel & Madelein Meppelink en Alexander Brouwer & Robert Meeuwsen.

Primeur

Het uitkeren van het prijzengeld in Bitcoin is een primeur en volgens de organisatie is dit NK daarmee het eerste officiële kampioenschap in Nederland dat daarvoor kiest. Zowel de organisatie als Bitcoin Meester hebben vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. De kans dat de winnaars over een aantal jaar terugkijken op het hoogste prijzengeld ooit is daarmee groot. Het is uiteraard aan de winnaars zelf of ze het ontvangen bedrag in Bitcoin direct omzetten naar euro’s of dat ze de cryptovaluta voor een langere tijd vasthouden.

“Bitcoin Meester is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot broker-marktleider van Nederland, maar de rek is er nog lang niet uit”, zegt Mitchell Zandwijken, CEO bij Bitcoin Meester. “Sport is voor ons een belangrijke strategische markt en we zijn constant op zoek naar nieuwe kansen om onze groeiende ‘fanbase’ daar te betrekken. Het uitkeren van het prijzengeld in Bitcoin sluit aan bij deze ambitie.”