De afgelopen week hebben we een van de grootste prijsdalingen meegemaakt van de afgelopen maanden. Voor velen een pijnlijk moment waarin er een hoop kapitaal in rook opging, voor anderen het ideale moment om in te stappen.

Op onze helpdesk kwam de afgelopen dagen regelmatig de vraag voorbij of dit nou ‘het juiste moment’ is om in te stappen nu de prijs relatief laag staat.

De belangrijkste vraag die je hierin jezelf moet stellen is, geloof je in crypto en de achterliggende technologieën en implementaties? Zo niet, dan is het waarschijnlijk nooit het juiste moment om in te stappen. Dit is een van de meest volatiele activa (zo niet DE meest volatiele activa), met zelfs de mogelijkheid om ’s nachts te halveren. Als je er niet in gelooft, is dit niet het spel om te spelen.

Geloof je er wel in? Dan kan dit wellicht een moment zijn om in te stappen en je portfolio aan te vullen. Dit is wellicht de meest extreme vorm van een ‘buy-and-hold’ strategie.
Deze methode is niet gericht op snel geld verdienen op de korte termijn of op de middellange termijn. Deze methode is puur gericht op het verzamelen van een zo groot mogelijk aantal Bitcoin of andere cryptovaluta. In het beste geval heb je na een aantal jaren procentueel gezien een flinke stijging van je kapitaal en een mooi succesverhaal om te vertellen, echter moet je er ook rekening mee houden dat het zomaar andersom zou kunnen zijn, investeren is uiteraard nooit zonder risico.

Om dit vol te kunnen houden moet je comfortabel zijn met de activa waarin je investeert, in dit geval dus crypto. Tegelijkertijd moet je er ook niet van schrikken als je portfolio binnen 24 uur een daling aanneemt van 50% of zelfs meer. Dit zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.