Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers beweegt tussen de 200 daily moving average (DMA) en de 50DMA. De koers zal hieruit moeten breken voor of in het weekend.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers sinds de stijging van 42% twee weken geleden aan het corrigeren is in de rode driehoek. De koers kan terugzakken tot in de 26EMA/$8800, maar het houdt nu support van de 12EMA, wat erg bullish is voor de koers en meer kracht geeft aan een bull uitbraak als het eenmaal kan sluiten boven de $9400 grens, wat hiervoor de onderkant was van de descending triangle. Als de koers dat doet, is de deur open voor $11.400/0.236 Fibonacci niveau.

Op de lagere tijdgrafieken heeft de koers wel geprobeerd om boven de $9400 te komen, maar wordt door verschillende resistance punten tegen gehouden. Voor meer informatie bekijken we de dagelijkse grafiek.

Prijs analyse figuur 1
Figuur 1: De koers houdt support van de 12EMA wat bullish is

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers al meer dan een week tussen de 200DMA en 50DMA gevangen zit en dat deze twee moving averages steeds dichterbij elkaar komen. De koers kan daar niet voor altijd in blijven en zal er binnenkort moeten uitbreken. Er is een potentiële pennant te zien die gevormd wordt door de zwarte lijn en de 200DMA. Op basis daarvan zou de koers net voor of in het weekend moeten uitbreken.

Bullish scenario

Er zijn een aantal redenen waarom ik denk dat dit een koersstijging zal zijn. De koers zit bullish boven de 200DMA waar het stand houdt en boven de 12/26EMA’s. Daarnaast is de futures gap waar iedereen naar zat te kijken inmiddels gevuld (figuur 3). De grootste beweging is alleen op de CME beurs gebeurd. De daling op andere beurzen, zoals Bitstamp, waren niet zo groot. Doordat deze gap gevuld is valt dat als reden voor een bearish scenario weg.

Bearish scenario

Hoewel ik bullish ben, is het altijd mogelijk dat de koers de andere kant op gaat. Als de 200DMA als support breekt, dan kijk ik tot aan de 0.168 Fibonacci niveau op $8500 als target.

prijs analyse figuur 2
Figuur 2: De koers beweegt tussen de 50DMA en 200DMA en moet er uit breken. Er is een potentiële pennant aan het vormen tussen de zwarte lijn en 200DMA.

prijs analyse 1 figuur 3
Figuur 3: De futures gap (rode cirkel) is gevuld (groene cirkel).

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek is te zien dat de bulls hebben geprobeerd de 50DMA (groene lijn) te breken, maar daar hard zijn afgeslagen door de bears (figuur 4). Momenteel hebben de bulls de controle, omdat ze de 12/26EMA’s behouden.  Als de koers naar boven uitbreekt en de 50DMA breekt dan is de eerste stop rond de $10.000 waar de zwarte downtrend lijn loopt. 

prijs analyse 1 figuur 4
Figuur 4: De bulls hebben de controle nog steeds na de afwijzing van de 50DMA (groene lijn).

Conclusie

Op de week grafiek ziet de koers er nog goed uit. De correctie is nog gaande, maar de koers behoudt  de 12EMA. 

Op de korte termijn verwacht ik dat de koers naar boven zal uitbreken, omdat de koers de futures gap heeft gevuld en de 200DMA als support houdt. Target na uitbraak boven de 50DMA is de zwarte downtrend lijn rond de $10.000. Als de koers de 200DMA breekt dan is er goede support op $8500.


Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online (day)trading cursus is bijna af en gaat 1 december online! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Over John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van verschillende (online) cursussen. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over investeren en leren over bitcoin, Altcoins en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO) en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.