Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De koers zit nog steeds in een neerwaarts kanaal, maar heeft inmiddels een double bottom (zwart W lijn patroon) gemaakt (figuur 1). Dit is vaak een ommekeer patroon en vorige week is er een “hammer candlestick” gevormd wat een bullish candlestick is. We zijn deze week wel gestegen richting de $7800, maar moesten vrij snel de stijging inleveren omdat er een futures gap was ontstaan bij $7200. Die is nu gevuld. 

Het belangrijkste voor de koers is nu om de $7800 grens te breken en er boven te sluiten zodat het double bottom patroon wordt gevalideerd. Daarboven zitten de 12/21/26 EMA’s als resistance. Op het moment is vooral de 50WMA resistance. Een inverse head and shoulders op de dagelijkse grafiek zou kunne helpen de $7800 te breken.

Mocht het niet een double bottom patroon zijn dan is de kans groot dat we de $6500 opnieuw gaan testen voor een derde keer. Een triple bottom is dan mogelijk of een verdere daling naar de 0.786 Fibonacci niveau op $5500.

Bitcoin prijsanalyse 5 figuur 1

Figuur 1: De koers zit in een downtrend kanaal maar heeft een bullish double bottom patroon gevormd. 

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In figuur 2 is te zien dat er een inverse head and shoulders patroon wordt gevormd. Hier sprak ik vanochtend ook al over in mijn video analyse Het technische doel daarvoor is de rode lijn en is de bovenkant van het neerwaartse kanaal. $8800 zal ongetwijfeld eerst een flinke resistance zijn, dat is al meerdere malen een sterke support en resistance gebleken namelijk.

Om het inverse head and shoulders patroon te valideren moet de laatste top op $7693 worden gebroken. Maar voordat we daar zijn moet de rechterschouder worden gevormd. Een mogelijk doel daarvoor zit tussen de $7000 psychologische grens en de 0.65 Fibonacci niveau op $6900.

De RSI was op de dagelijkse grafiek oversold en heeft een mooie bounce gehad. Op het moment lijkt het support te vinden op de rode lijn wat eerder een sterke resistance was, dus wellicht wordt de rechterschouder al gevormd en zakt de prijs niet verder.

bitcoinmeester prijs analyse 5 figuur 2
Figuur 2: Een inverse head and shoulders patroon kan de koers potentieel naar $8900 brengen.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 3 is te zien dat $7400 een belangrijke niveau is waar support en resistance blijven wisselen. Nu is de koers weer als laatst door $7400 resistance afgewezen en zit het in een downtrend waarbij 100MA als support lijkt te functioneren en de 200MA resistance. Deze downtrend is “nodig” om een bodem te vormen voor de rechter schouder van de inverse head and shoulders patroon.

De twee moving averages bewegen steeds dichter naar elkaar en persen de prijs in een steeds kleiner wordend kanaal waar de prijs uit zal moeten gaan breken. Een logisch doel zit op de rode downtrend lijn. Die heeft de koers heel de maand december onder dwang heeft gehouden tot het er een paar dagen geleden met een $1000 candlestick werd gebroken.

bitcoinmeester prijs analyse 5 figuur 3

Figuur 3: De koers wordt geknepen tussen de 100MA en 200MA. Een uitbraak naar beneden naar de rode downtrend lijn is te verwachten.

Conclusie

De double bottom op de wekelijkse grafiek en de inverse head and shoulders patroon op de dagelijkse grafiek zijn bullish patronen die de koers potentieel naar $8900 kunnen brengen als de inverse head and shoulders patroon uitspeelt. 

Op de dagelijkse en 4uur grafiek moet en nog wel een rechterschouder worden gevormd en die kan de koers richting support op $7000 brengen als de rode downtrend lijn niet houdt.

John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).
Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!

Bekijk hier de vorige prijsanalyse.