Dagelijkse higher low nodig. Is $7000 het niveau daarvoor?

Prijs analyse Bitcoin – Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers zit in een flinke downtrend, maar een higher low die moet gaan vormen kan in potentie een uptrend maken. Maar waar gaat die higher low op de dagelijkse grafiek vormen?

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De koers beweegt zich al weken in een neerwaarts kanaal. Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de onderkant weer aangeraakt en heeft de koers een nieuwe lower low gevormd op $6500. Daarna is de koers ervan gebounced en ondervindt het resistance van de 100WMA en de 50WMA (licht en donker paarse lijn). De koers zit nog wel in downtrend op de wekelijkse grafiek.

De grafiek ziet er bearish uit en we kunnen ook een verdere daling verwachten, tenzij de koers bouncet van de golden pocket tussen de $7000 – $7300, zoals het gedaan heeft vorige week, en verder blijft stijgen. Een ander bullish teken is de bullish kruising van de 50WMA met de 100WMA wat halverwege de maand december moet gebeuren.

Als de twee bovenstaande punten geen bullish momentum kunnen creëren voor de koers en het neerwaartse kanaal naar beneden uitbreekt dan kijk ik naar support op $6200, de 0.786 Fibonacci niveau op $5500 en de 200WMA die op dit moment rond de $5000 zit. Ik verwacht dat we dwars door de psychologische grens van $6000 zullen vallen, aangezien dat op de weg omhoog van de bodem ook geen sterke resistance was, zoals verwacht.

Prijsanalyse 3 figuur1

Figuur 1: De koers zit in een downtrend in het neerwaartse kanaal en is zit weer in de golden pocket. Als de koers er uit breekt zit er support op $6200, de 0.786 Fib niveau en 200WMA.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In figuur 2 is te zien dat de koers uit de rising wedge naar beneden is gebroken. De technische target zit op $6800 – $6500. Op de dagelijkse grafiek is het ook duidelijk dat er een downtrend is. De koers heeft resistance van de zwarte downtrend lijn en 12EMA (blauwe lijn).

De koers moet hier een higher low gaan vormen en kan daarmee potentieel de trend veranderen, en zou daarmee de bodem voor de wekelijkse grafiek kunnen geven. 
Het volume is aan het afnemen wat aangeeft dat de bears kracht aan het verliezen zijn, waardoor de technische target van de rising wedge misschien niet wordt gehaald. Maar wat is dan de target voor de lower high die moet vormen? Daarvoor kijken we naar de 4uur grafiek hieronder.

Prijs analyse 3 figuur 2
Figuur 2: De koers is uit de rising wedge naar beneden gebroken. Er moet een higher low worden gevormd

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 3 zit de koers in een eigen neerwaarts kanaal en ondervindt het resistance van de 12 en 26EMA en de zwarte downtrend lijn. Zolang de koers hier niet boven komt kunnen we verwachten dat de koers verder afzakt richting de technische target van de rising wedge.

Maar de koers moet dus voor de dagelijkse chart een higher low vormen en de koers maakt vaak een bounce van/rond de 0.618 Fibonacci niveau. Die zit nu op $7000. Dus ik verwacht dat de koers hier opnieuw zal worden afgewezen door de zwarte downtrend lijn en richting de $7000 gaat. Dit zou de RSI ook oversold maken, wat voor traders altijd een moment is om op te letten en eventueel een trade in te stappen.

Als de bulls daar geen bounce maken, dan gaan we richting de technische target op $6800 – $6500 van de rising wedge op de dagelijkse grafiek.

Bitcoinmeester prijsanalyse 3 figuur 3
Figuur 3: De koers heeft flinke resistance boven zich en moet zien te bouncen van/rond de 0.618 Fibonacci niveau op $7000.

Conclusie

Op de wekelijkse grafiek en alle lagere timeframes zit de koers in een downtrend. Dit kan veranderd worden als we nu een higher low maken op de dagelijkse grafiek en vanuit daar een uptrend gaan maken. Gebeurt dat niet dan gaan we richting de technische target van de rising wedge ($6800 – $6500) en dat zet de deur open om uit het neerwaartse kanaal naar beneden te breken. Daaronder zitten er support punten op $6200, $5500 en $5000.

John van Meer – Nieuwe trade cursus in ontwikkeling

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van verschillende (online) cursussen.

De online (day)trading cursus is bijna af en gaat 15 december online! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!